Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

πανόραμα του ΑΕΚ - Ηρακλής Θεσσαλονίκης ( Κύπελλο Ελλάδος 2015-16 )

Ο Ηρακλής συναντά την ΑΕΚ στον δρόμο για τον τελικό του κυπέλλου, και η εφημερίδα μας προσφέρει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ματς Ηρακλή - ΑΕΚ στο Κύπελλο. 
  • 5-1 έχασε ο Γηραιός στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία αναμέτρηση των δύο κολοσσών . Βάργκας 31',60' , Αραβίδης 36', Μπαρμπόσα 67', Μπουονανότε 89'  για την ΑΕΚ, Βέλλιος στο 64'.  



  • Στις 17-3-2004, η τελευταία αναμέτρηση τους για το Κύπελλο έληξε με νίκη του Δικεφάλου ( Ηρακλής - ΑΕΚ 2-3 ) Ο Ηρακλής είχε χάσει 1-0 στην Αθήνα, στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών. 
  • Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν στο Κύπελλο, ήταν τον Ιούνιο του 1961, οπού ο Ηρακλής με νίκη 1-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά. Το ίδιο έγινε και το 1975 ( 1-0 στη Θεσσαλονίκη ), στην τελευταία πρόκριση του Ηρακλή επί της ΑΕΚ στην Ιστορία! 
  • Στις  5-1- 1977 ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ προκρίθηκε επί του Γηραιού, με νίκη 1-2 για τη φάση των 32.  

Φωτογραφίες



η αποστολή του Ηρακλή 

Χουάντερσον, Περνίς, Καρασαλίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Τσότρας, Αβραμίδης, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Λουκίνας, Πασάς, Τσιλιανίδης, Αμαραντίδης, Μπουλούτ, Βέλλιος.

η αποστολή της ΑΕΚ 


Ανέστης, Ντούνης, Σοϊλέδης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σβάρνας, Γκάλο, Μπακάκης, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ, Αραβίδης, Πλατέλλας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης