Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ: Ο πρώτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση!!!

     Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ήχου επίτηδες σε ελεύθερη πτώση είναι πλέον ο 43χρονος Αυστριακός, Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ. Το άλμα του από αερόστατο, σε ύψος 39 χιλιομέτρων στην περιοχή του Νέου Μεξικού τον καθιστά επίσης τον άνθρωπο με το μεγαλύτερο ρεκόρ όχι μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε ύψος. Ο Μπάουμγκάρτνερ χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο του τα τελευταία 4 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα της πτώσης, η οποία κράτησε συνολικά 9 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (από την ώρα που ο θαρραλέος Φέλιξ πήδηξε στο κενό από το αερόστατο). Και μπορεί με τα κατορθώματα του να «έσπασε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ωστόσο ο χρόνος και η ταχύτητα που σημείωσε κατά την πτώση του μένει να μελετηθούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αεροναυτικής, προκειμένου ο Μπάουμγκάρτνερ να θεωρηθεί και επίσημα ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου πέφτοντας από τη Στρατόσφαιρα της γης
(Πηγή: ert.gr)
                            
                                                                                               
                                                                                                                  Κοεμτζόπουλος Λάζαρος


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή την πολύ όμορφη ανάρτηση του Λάζαρου, βάζω το παρακάτω βίντεο.

Φυσικά, η πρόταση δεν είναι να κάνετε και σεις το ίδιο αλλά να θυμίσω ότι μερικοί ριψοκίνδυνοι άνθρωποι δοκιμάζουν  τα όριά τους όπως κάνει και  Felix Baumgartner.

Το σημαντικό και ενδιαφέρον για μας είναι η επιδεξιότητά τους στην κίνηση και στον έλεγχο του σώματος. Θεωρώ ότι ένα υγιές άτομο πρέπει να είναι επιδέξιο, όχι φυσικά έτσι όπως στο βίντεο.

 Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να ρισκάρουμε την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά να έχει εκτεθεί σε διάφορες συνθήκες  ώστε να έχει τις ανάλογες εμπειρίες.

Ένα παιδί της πόλης που η καθημερινή του ζωή είναι γραφείο, σχολείο, καναπές μπρος στην tv, καρέκλα μπρος το pc, σίγουρα έχει ελάχιστες κινητικές εμπειρίες και μηδενικό έλεγχο του σώματος και της κίνησης.

Το παιδί αυτό κινδυνεύει  στην περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος σε έναν  κίνδυνο ή σε ένα ατύχημα.
Αντίθετα, ένα παιδί που ασκείται, παίζει, χρησιμοποιεί το σώμα του καθημερινά μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο περισσότερο αποτελεσματικά, είναι προετοιμασμένο.
Στο σύνδεσμο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=3_Io1DgObCs   μπορείτε να δείτε την προηγούμενη δράση του   Felix Baumgartner.                                                              
Αν θέλετε, μέσα απο σχόλια μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στα υπερ και τα κατά τους τροπου ζωής του Μπάουμγκαρτνερ. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί του και γιατί;
                                                                                                                               Γιαννούδης Γιώργος

2 σχόλια:

  1. Την ετικέτα "Επιστήμες του ανθρώπου δεν την αναγνωρίζει η ιστοσελίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει πρόβλημα με τις σελίδες,Λάζαρε.
      Θα το λύσουμε στο μέλλον.

      Διαγραφή

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης