Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Εργασία μαθητών του Γ1΄ στον ΣΕΠ

Από Κοεμτζόπουλο Λάζαρο

Επειδή πιστεύω ότι οι καλές εργασίες των μαθητών (αλλά και γενικά όλες) πρέπει να επιβραβεύονται και να προωθούνται, παρακάτω παραθέτω μια αξιόλογη εργασία των μαθητών του τμήματος Γ1' για το μάθημα του ΣΕΠ με αφορμή μια δραστηριότητα του βιβλίου (βιβλίο γ γυμνασίου, σελ.31, Δραστηριότητα 2).



1 σχόλιο:

  1. Πω πω πω Λάζαρε, πραγματικά συγκινήθηκα με το θέμα που έθεσες.

    Γιατί είναι το τεράστιο πρόβλημα της εποχής, εμείς οι μεγάλοι το βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο, ένα πρόβλημα που σχεδόν, με πιθανότητες 10/10, θα αντιμετωπίσετε όλοι εσείς οι μαθητές μας, όταν μπείτε στην αγορά εργασίας σε λίγα χρόνια.

    Τα ερωτήματα και τα διλήμματα που προκύπτουν από την ανάρτησή σου είναι άπειρα, όσες και οι εκδοχές, όσες και οι λύσεις που προτείνετε ως ομάδα. Το μέγα ζήτημα, για μένα είναι αν έχει ένας εργοδότης το δικαίωμα να λειτουργεί έτσι ανεξέλεγκτα, να αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο ως ένα άψυχο, χωρίς ζωή και υπόσταση υποκείμενο, ένα αριθμό, ως έναν δείκτη, μια μεταβλητή από τις πολλές που περιγράφει την επιχείρησή του.

    Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι η επιχείρηση έχει σκοπό το κέρδος και ότι ο επιχειρηματίας βάζει τα δικά του λεφτά και μπορεί να κάνει ότι θέλει σας βάζω την υπόθεση ότι ο εργαζόμενος είναι ο πατέρας σας ή η μητέρα σας και πλέον, μετά την απόλυσή του δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι σε σας.

    Δεν θα μπορεί να πληρώνει, πλέον τα αγγλικά σας, το ωδείο που πηγαινετε, τον αθλητικό σύλλογο, δεν θα μπορεί να σας δίνει χαρτζιλίκι.
    Και όχι μόνο αυτό αλλά, μπορεί να χρειαστεί και σεις όχι μόνο να κόψετε τα προσωπικά σας έξοδα αλλά να βγείτε στο δρόμο για να ψάξετε ένα έξτρα εισόδημα.

    Είναι απίθανο αυτό το ενδεχόμενο, πιστεύετε ότι είναι μακριά αυτή η εποχή;

    Είναι απίθανο να συμβεί και σε σας, στην οικογένειά σας;

    Είναι απίθανο, σε ένα χρόνο για παράδειγμα από τώρα να αναγκαστείτε να σταματήσετε το σχολείο και να βγείτε στο δρόμο για να επιβιώσετε;

    Είναι απίθανο να γίνετε και σεις σαν τα εκατομμύρια προσφυγόπουλα που αγωνίζονται για να επιβιώσουν;
    Πριν τρία χρόνια όλοι μας θα ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


    Σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης