Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο χαμός μιας σπουδαίας δασκάλας...


Aπό Στιβαχτάρη Στέλλα

Μπορεί να έχετε δει ήδη στις ειδήσεις ή σε ηλεκτρονικές εφημερίδες για το τραγικό θάνατο μιας δασκάλας του 21ου και 109ου δημοτικού σχολείου θεσσαλονίκης. Έμαθα αυτό το γεγονός την ώρα που επέστρεφα από το σχολείο, και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, διότιμ αυτή ήταν ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑ.  Πήγαινα στο 109ου δημοτικό σχολείο, και από προσωπική εμπειρία, θα σας πω το εξής:
Αυτή η δασκάλα ήταν πάντα χαμογελαστή, αγαπούσε όλα τα παιδιά και την αγαπούσαν και εκείνα.
 
Τα παρακάτω γεγονότα τα αντέγραψα από μια ηλεκτρονική εφημερίδα και τα επεξεργάστηκα όπως τα άκουσα εγώ από ανθρώπους που ήταν εκεί:

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας ,κατά το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σχολείου, όταν μια 41χρονη δασκάλα, ονομάτι Ελευθερία, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των μαθητών της.

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η άτυχη δασκάλα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια του στολισμού σχολικής αίθουσας. Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία, η δασκάλα, ανέβηκε στην ταράτσα του σχολείου προκειμένου να στολίσει την πρόσοψη του κτιρίου. Πάτησε σε κεραμοσκεπή που στηριζόταν ωστόσο σε ψευδοροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας στο κλιμακοστάσιο από ύψος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ακαριαία.

Η άτυχη δασκάλα ήταν μητέρα δύο παιδιών και την ώρα του τραγικού συμβάντος, στο σχολείο βρίσκονταν τα δυο της παιδιά(1η και 3η δημοτικού). Ο σύζυγός της, που είναι και αυτός δάσκαλος , δεν βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα.

Οι συνάδελφοί της άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο κι αμέσως έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί. Κι όταν αντίκρισαν το θέαμα, η πρώτη τους σκέψη ήταν να φυγαδεύσουν τους μαθητές της άτυχης γυναίκας, για να μη δουν τη δασκάλα τους νεκρή.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά οι διασώστες δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Την άτυχη γυναίκα πήρε από το σχολείο η νεκροφόρα.

Η τραγική είδηση έχει βυθίσει στο πένθος τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους μικρούς της μαθητές.
Στις δύο κόρες της είπαν πώς απλώς χτύπησε και ότι είναι στο νοσοκομείο. Πώς θα λέγατε εσείς σε δύο μικρά παιδιά πως παίθανε η μητέρα τους; 
Όταν πάλι το είπανε στον σύζηγο της, εκείνο τρελάθηκε από την σταναχώρια του.
Ελπίζω αύριο να βρω τον χρόνο να πάω στην κηδεία της...
 

Θα μας λείψεις κυρία Ελευθερία...    

1 σχόλιο:

  1. εγω την ειχα δασκαλα πριν δυο χρονια...στεναχωρηθηκα πολυ με αυτο που εγινε :'(. αντιο κυρια Ελευθερια και να ειστε καλα εκει που ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης