Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σπίτι απο εφημερίδες!

Από Στέπκου  Όλγα
Χτισμένο από τον Elis Stemnan, μηχανολόγο μηχανικό, που εφήυρε μια μηχανή που δημιουργεί συνδετήρες, το χάρτινο σπίτι του Rockport είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά τουριστικά αξιοθέατα της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Το χάρτινο σπίτι χτίστηκε το 1922, με την κλασική ξύλινη δομή.
Αλλά όπως όλοι οι ερασιτέχνες εφευρέτες, ο κ. Stemnan ήταν περίεργος κι έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το καινούργιο σπίτι του για να ανακαλύψει εάν το χαρτί προσφέρει αρκετά καλή μόνωση. Κάλυψε έναν ολόκληρο τοίχο με ρολά εφημερίδων, ενωμένα με μια κόλλα φτιαγμένη απο νερό αλεύρι και μήλα. Σιγά σιγά ο κ. Stemnan κατέληξε να έχει καλύψει με ρολά εφημερίδων ολόκληρο το σπίτι. Το εσωτερικό του σπιτιού αποτελείται επίσης εξ’ ολοκλήρου  από χαρτί, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των κουρτινών και της  διακόσμησης. Το πιάνο είναι μόνο κανονικά φτιαγμένο αντικείμενο αλλα κι αυτό καλύπτεται απο εφημερίδες.
Με τη βοήθεια των γειτόνων που τον υποστήριξαν στις προσπάθειές του, και του έφερναν πάντα τις εφημερίδες τους, ο Elis Stemnan χρησιμοποίησε για να καλύψει το σπίτι του, περίπου 100.000 ρολά εφημερίδων. Τα έβαψε όλα με βερνίκι για να τα προστατεύσει και να αντέξουν στο χρόνο.
Σπίτι απο εφημερίδες!
Σπίτι απο εφημερίδες!
Σπίτι απο εφημερίδες!
Σπίτι απο εφημερίδες!

Σπίτι απο εφημερίδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης