Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ένα “πράσινο” νηπιαγωγείο

Aπό Βούρα - Τσέρκη Εβελίνα

Πρόκειται για ένα αναπαλαιωμένο πέτρινο δημοτικό σχολείο, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, σταμάτησε να λειτουργεί το 1988 λόγω έλλειψης μαθητών και, φέτος, λειτουργεί ως πρότυπο νηπιαγωγείο με περιβαλλοντική κατεύθυνση.

Δεν πρόκειται για βιοκλιματικό σχολείο απλά διαθέτει κάποια βιοκλιματικά στοιχεία.

Τα εγκαίνια έκαναν ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, παρουσία των μαθητών και των γονέων τους, οι οποίοι αγκάλισαν την πρωτοβουλία αυτή.

Στο μεγάλο προαύλιο του σχολείου έχει κατασκευαστεί ένα θερμοκήπιο, όπου οι μικροί μαθητές θα καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά και λουλούδια, ενώ υπάρχει και ένα κλουβί όπου φιλοξενούνται οικόσιτα ζώα, προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη φύση.

Ο υφυπουργός Παιδείας, δήλωσε ότι «το πράσινο σχολείο είναι μια ιδέα καινοτόμα. Ένα πραγματικά οικολογικό νηπιαγωγείο, για να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με το περιβάλλον, θα μαθαίνουν από το περιβάλλον και, ως ιδέα, δεν είναι απλώς ενδιαφέρουσα, αλλά καινοτόμα και τέτοιες ιδέες θέλουμε να εφαρμόσουμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας».

Ευχαρίστησε ακόμη τον δήμο Τρίπολης, που υλοποίησε την ιδέα του «πράσινου» νηπιαγωγείου και την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε το εγχείρημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης