Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς του 2013

 



Απο Μαρία Σαββίδου


Στους είκοσι κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013, περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη, ως άξια εκπρόσωπος της Ελλάδας.
Το περιοδικό National Geographic εξέδωσε για ακόμη μία χρονιά τη λίστα με τους προορισμούς που πρέπει κανείς να επισκεφθεί το 2013, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και η συμπρωτεύουσα.
''Το φωτεινό λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν άδειο, γεγονός καλό. Παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα στη νότια Ευρώπη που δεν έχει εγκλωβιστεί από κάποια γιγάντια μαρίνα.
Αντιθέτως, τα ξύλινα καΐκια εξακολουθούν να αρμενίζουν στον ήσυχο κόλπο ενώ μονοπάτια ιχνογραφούν το ελικοειδές παραλιακό μέτωπο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, περίπου 320 μίλια βόρεια- κι έναν κόσμο μακρύτερα -από τη χαοτική Αθήνα'' αναφέρει χαρακτηριστικά το National Geographic.
Την περιγραφή του λιμανιού διαδέχεται η αναφορά στις παραδοσιακές αγορές, ''σύμβολα της πόλης'', που μετρούν αιώνες ζωής, με τα ώριμα φρούτα και τους τενεκέδες γεμάτους με φρέσκια φέτα, που είναι διάσπαρτες ανάμεσα σε βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, γκαλερί τέχνης και μποέμικα νυχτερινά κέντρα.
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τη Θεσσαλονίκη είναι να την περπατήσεις και να περάσεις από τα ερείπια της Άνω Πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους στην προκυμαία. Στο σχετικό άρθρο περιλαμβάνονται, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για το τι μπορεί κανείς να δει στη Θεσσαλονίκη, πού να φάει και τι να αγοράσει.
Αναλυτικά η λίστα του National Geographic:
*Μασσαλία, Γαλλία
*Raja Ampat, Ινδονησία
*Ραβέννα, Ιταλία
*Great Bear Rainforest, Καναδάς
*Μαλάουι
*Quito, Εκουαδόρ
*Bagan, Μιανμάρ
*Cape Breton, Σκωτία
*Ουγκάντα
*Hudson Valley, Νέα Υόρκη
*Γρενάδα, Καραιβική
*Bodø, Αρκτική
*Valparaíso, Χιλή
*Missouri River Banks, Μοντάνα
*St. Augustine, Φλόριντα
*Memphis
*Κιότο, Ιαπωνία
*Jarash, Ιορδανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης