Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η νοστιμότερη πόλη της Ελλάδας





ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η νοστιμότερη πόλη της Ελλάδας
(μια άλλη όψη της πόλης μας)
Όταν κάποιος ακούει τη λέξη Θεσσαλονίκη δημιουργούνται στο μυαλό του εικόνες όπως μπουγάτσα, κουλούρι, φραπές στην παραλιακή και ο Λευκός Πύργος. Καλά είναι αυτά αλλά είναι πολύ τετριμμένα… Ποια είναι ,όμως, τα must της πόλης;
1. Κουλούρι Θεσσαλονίκης: θα το βρείτε όλες τις πολυσύχναστες γωνιές του κέντρου και σίγουρα θα το γευτείτε γιατί πολύ απλά… σας προκαλεί να το δαγκώσετε !

2.Τρίγωνα Πανοράματος: Ειδικά του Ελενίδη για τη μυστική συνταγή της κρέμας τους αλλά και την κρατσανιστή σφολιάτα τους που τα κάνουν τόσο ακαταμάχητα γευστικά, ώστε να μην ξεκολλάνε από τον ουρανίσκο.

3.Τσουρέκι Τερκενλή: που δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα ή Πάσχα για να δικαιολογήσετε το ολίσθημα! Η καλύτερη διαφήμιση εδώ είναι η όσφρηση και η όραση. Ένα μόνο πέρασμα μπροστά από το ζαχαροπλαστείο, αρκεί για να εντείνει το ενδιαφέρον σας και τελικά να μπέιτε για το φημισμένο τσουρέκι !

4.Το καζάν ντιπί του Χατζή: όταν έχει ξημερώσει και τα επίπεδα γλυκόζης είναι χαμηλά στο αίμα, ένα διάλειμμα για γλυκό είτε στο κέντρο είτε ανατολικά, ενδείκνυται και με το παραπάνω.

5. Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: βρίσκεται παντού μέσα στην πόλη στα επιμέρους «μπουγατσατζίδικα» και σας αποζητά για να την γευτείτε !

ΏΡΑ ΓΙΑ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ-ΡΕΣΤΟΡΑΝΤ
1.Azzuro: που βρίσκεται στην Καλαμαριά, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και προσφέρει την τέλεια οπτική γωνία, όστε να έχετε θέα το λιμάνι και όλη την πόλη.

2.Δωμάτιο με θέα: το συγκεκριμένο café bar βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κινηματογράφου Ολύμπιον. Αν θέλετε να κάνετε μια στάση σε ένα χώρο διαφορετικό από τα συνηθισμένα τότε σίγουρα το συγκεκριμένο σημείο θα σας ενθουσιάσει.

3.Kitchen Bar: θα το βρείτε εντός του λιμανιού της πόλης και μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό σας αλλά και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του από την ελληνική και διεθνή κουζίνα.

4.Ούζου Μέλαθρον: αγαπημένο και πασίγνωστο ουζερί βρίσκεται «χωμένο» στη Στοά Καρύπη. Ο κατάλογός του περιλαμαβάνει πολλές γευστικές απολαύσεις. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο !

5.Πλώρη και Αλμύρα: Η ελληνική ,η ιταλική και η ισπανική κουλτούρα στις γεύσεις και την διακόσμηση «μαγείρεψαν» ένα χάρμα… οφθαλμών! Η ανοιχτή κουζίνα είναι από τα στοιχεία που εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων.

6. Shark: ένας χώρος με minimal διακόσμηση με τη θαλασσινή αύρα να δημιουργεί ένα μοναδικό χώρο για χαλάρωση. Το φαγητό στηρίζεται στην μεσογειακή διατροφή και η μουσική είναι mainstream και lounge   

Γρηγόρης Κασσερόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης