Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Το Slava’s Snow Show στο μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο μεγαλύτερος εν ζωή μίμος Slava και από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες «Family show», συνοδευόμενος από κορυφαίους κλόουν, παρουσιάζει το φημισμένο Slava’s Snow Show  στη Θεσσαλονίκη (13- 17 Μαρτίου).

Η ιστορία είναι απλή και κατανοητή σε όλους, αφού η παντομίμα είναι η απόλυτη διεθνής κατανοητή γλώσσα. Ένας άνθρωπος, ο κίτρινος κλόουν Slava, απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των υπόλοιπων ανθρώπων, γίνεται αναχωρητής. Έτσι αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη και τους ανθρώπους, καταφεύγοντας στη φύση και στην απομόνωση της Ανταρκτικής.

Εκεί όμως, κάθε άλλο παρά μόνος είναι τελικά. Η Ανταρκτική δεν είναι μια έρημος. Είναι μια ήπειρος που σφύζει από ζωή. Χιλιάδες πιγκουίνοι (πράσινοι κλόουν), παιχνιδιάρηδες, ζαβολιάρηδες, αστείοι, αδέξιοι και κυρίως άκρως κοινωνικοί, δεν αφήνουν τον Slava στην ησυχία του. Η επαφή είναι μοιραία και οι δύο πλευρές μαθαίνουν νέα πράγματα, δανείζονται συνήθειες και μιμούνται συμπεριφορές. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι φανταστική. Φωτισμοί, σπέσιαλ εφέ, απίστευτα ευρήματα και ιδέες συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό πλαίσιο. Πλοία που ταξιδεύουν σε θάλασσες από εκτυφλωτική ομίχλη, γιγάντιοι ιστοί αράχνης τυλίγουν το θέατρο και με τη βοήθεια του κοινού ομπρέλες στροβιλίζουν στον αέρα καταβρέχοντας, φυσαλίδες αιωρούνται, κλόουν ίπτανται κυνηγώντας τες, σκούπες σκουπίζουν μόνες τους, παλτά «ζωντανεύουν» και γίνονται άνθρωποι, μπάλες διογκώνονται πετώντας, ένα «Βόρειο Σέλας» εμφανίζεται σε απόσταση αναπνοής, λαμπερά φεγγάρια και αστέρια πλαισιώνουν έναν απέραντο, νοσταλγικό, νυχτερινό, έναστρο ουρανό. Κάπου εκεί αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού, σε λίγο γίνονται χιλιάδες και μετά το «στρώνει» κανονικά. Λίγο αργότερα ξεσπά η πολική χιονοθύελλα, με έναν πανίσχυρο αέρα να λυσσομανά, σπρώχνοντας τις χιονονιφάδες στην αίθουσα, δημιουργώντας έναν αληθινό πανζουρλισμό.

Συνθέσεις του Beethoven, το «Carmina Burana» του Orff, οι «Δρόμοι της φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου και πανέμορφες πρωτότυπες δημιουργίες σαν το «Blue Canary» αναμειγνύονται με ήχους τριζονιών και κελαηδίσματα πουλιών.Κι επειδή το εισητήριο είναι σχετικά ακριβό  (30 - 70 ευρώ) και μπορεί πολλοί απο μας να μην μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε ας πάρουμε μια ιδέα απο αυτό που θα συμβεί σε λίγες μέρες στην πόλη μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης