Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πάμε Χορτιάτη;

Είναι όμορφο να ανακαλύπτεις και να ζεις τις ομορφίες που είναι δίπλα σου.Ο Χορτιάτης, το βουνό που δεσπόζει πάνω απο την πόλη μας είναι κυριολεκτικά μια ανάσα απο το σπίτι μας.Κι όμως, οι περισσότεροι απο μας δεν το έχουμε επισκεφθεί, δεν το έχουμε περπατήσει, δεν το ξέρουμε. 


Η εφημερίδα μας θα σας δώσει μια τέτοια ευκαιρία  αφού θα διοργανώσει μέσα στο Νοέμβρη μια εκδρομή, μια απόδραση απο τον αστικό, καταναλωτικό - καθιστικό τρόπο ζωής, μια Κυριακάτικη βουτιά στην φύση.


Και το βουνό το Φθινόπωρο είναι πανέμορφο αφού η φύση κυριολεκτικά οργιάζει λίγο πριν πέσει για τη χειμέρια νάρκη.


Η θέα απο κει ψηλά είναι μαγευτική, μπορείς να δεις και τις δυο πλευρές του νομού μας, την νοτιοδυτική με θέα την πόλη, τον Θερμαϊκό, τα γύρω βουνά (Όλυμπος, Πιέρια, Βέρμιο) και την βορειοανατολική με θέα το λεκανοπέδιο του Λαγκαδά με τις δύο λίμνες.


Η διαδορμή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, θα ξεκινήσουμε απο το χωριό, ένα πρωί Κυριακής, γύρω στις 10:30 και θα πάρουμε το μονοπάτι για το καταφύγιο του ΣΕΟ που βρίσκέτα κάτω απο την κορυφή του βουνού.
Η διαδρομή αυτή για έναν μέσο βαδιστή είναι περίπου μιάμιση ώρα.

Το καταφύγιο είναι οργανωμένο, έχει εστιατόριο, με φαγητό και ροφήματα.


Αφού κάτσουμε και ξεκουραστούμε θα είμαστε στο χωριό του Χορτιάτη γύρω στις 3- με 4 το απόγευμα.Η εκδρομή θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο, μέρα Κυριακή αφού εξασφαλίσουμε τη συγκατάθεση των γονέων.


Μπορούν να πάρουν μέρος ο κάθε μαθητής/τρια, καθηγητές του σχολείου, ίσως και γονείς, αν φυσικά συμφωνείτε.Η ακριβής ημερομηνία που θα γίνει η εκδρομή θα ορισθεί με βάση τον καιρό, δηλαδή 2-3 μέρες πριν αφού θα ξέρουμε ότι ο καιρός την συγκεκριμένη Κυριακή θα είναι καλός.

Ελπίζω, οι μαθητές του σχολείου μας να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση - πρόκληση και να κανουμε μια εκδρομή διαφορετική απο τις άλλες  (για να ξεφύγουμε απο το σχολείο ή για να χάσουμε μάθημα) και την οποία θα τη θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή.

Γιατί να μη γίνει και ένας θεσμός στο σχολείο μας, δηλαδή καθε Φθινόπωρο πηγαίνουμε στον Χορτιάτη για κάστανα και κάθε Άνοιξη υποδεχόμαστε την Άνοιξη στο βουνό μας.


Περισσότερες λεπτομέρειες στις επόμενες μέρες μέσα απο την εφημερίδα αλλά και στο σχολείο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης