Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ένα βιονικό χέρι που αισθάνεται

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να σου δώσουν το χέρι τους όταν σε γνωρίσουν. Γυναίκες που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους και με τα δυο τους χέρια. Άνδρες που δεν μπορούν να υψώσουν το χέρι τους για να αποχαιρετήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο που φεύγει. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που για κάποιο λόγο, σε κάποια τραγική στροφή της ζωής, έχασαν ένα από τα μέλη τους. 

Αλλά φαίνεται ότι η επιστήμη δεν τους ξεχνά. Και βαδίζει χέρι με χέρι με την ευαισθησία, για να δημιουργήσει ένα νέο βιονικό χέρι. Η νέα ανακάλυψη δεν δίνει μόνο την ψευδαίσθηση της ύπαρξης ενός χεριού σε κάποιον που το έχει χάσει. Το νέο βιονικό χέρι που σχεδιάστηκε από το Πολυτεχνείο της Λωζάνης, δίνει στους ανθρώπους που δεν είναι αρτιμελής την αίσθηση της αφής. Μπορούν, δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι να αγγίξουν, αλλά και να αντιληφθούν τι αγγίζουν. 

Και αν για έναν αρτιμελή άνθρωπο αυτό είναι αυτονόητο, για έναν άνθρωπο που βιώνει την έλλειψη ενός μέλους, ενός χεριού, η επιστημονική αυτή ανακάλυψη είναι η αρχή μιας νέας ζωής, όπου ο εγκέφαλός τους μπορεί να τους προστατέψει και πάλι από ένα κοφτερό αντικείμενο, αλλά και να νιώσει ξανά ένα απαλό χάδι. 
 
Και αυτό δεν μπορεί παρά να μας αγγίζει όλους…


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.lifo.gr/now/digital-life/41961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης