Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ξύπνα Ραγιά, το θεατρικό μας (Νο 1)



Σήμερα πήραμε μέρος σε μια ιδιαίτερα όμορφη γιορτή με το ανέβασμα του θεατρικού έργου "ξύπνα Ραγιά" απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Το μεγάλο μας τσίρκο".

Αυτό που μου έμεινε  περισσότερο μέσα μου είναι ότι στο σχολείο μας έχουμε ιδιαίτερα παιδιά, ταλαντούχα, χαρισματικά θα έλεγα.
Όλοι μας απολαύσαμε αυτή την εμπειρία, χαρήκαμε και καμαρώσαμε τα παιδιά μας.
Δεν είναι λίγο το μισό σχεδόν σχολείο να μετέχει στο έργο σε μια δύσκολη εκδήλωση καθώς ένα μέρος του σχολείου μας απουσιάζει αυτές τις μέρες στην Γερμανία.
Για μένα, το  φιλόδοξο και προκλητικό  εγχείρημα να ανεβάσουμε ένα τόσο δύσκολο έργο το έσωσε κυριολεκτικά το ταλέντο και η φιλότιμη προσπάθεια των παιδιών

Ο χρόνος που διαθέσαμε για πρόβες ήταν ελάχιστος και αποσπασματικός καθώς η πίεση από τις υποχρεώσεις των μαθητών ήταν τεράστια.
Στο μόνο που μπορούσαμε να βασιστούμε ήταν η φιλότιμη προσπάθεια των παιδιών και των γονιών τους να μελετήσουν και να δουλέψουν το ρόλο στο σπίτι και φυσικά στο ταλέντο των παιδιών.
Δεν θα  ήθελα να αναφερθώ σε πρόσωπα αλλά κυριολεκτικά συγκινήθηκα απο την εικόνα πολλών παιδιών, σχεδόν δάκρυσα απο την ερμηνεία τους, από το πως έζησαν και δούλεψαν το ρόλο τους.
Και σ' αυτό το σημείο θεωρώ το μπράβο ανήκει στους γονείς τους που διακριτικά υποστήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τους.
Το ίδιο ισχύει και για την ορχήστρα και τη χορωδία μας που δούλεψε μαζί τους η κυρία Αβραμίδου. Με μια μολις πρόβα όλοι μαζί έντυσαν υπέροχα το έργο.
Δείτε παρακάτω το αρχικό βιντεο απο την παράσταση και σε επόμενες αναρτήσεις θα παρουσιαστούν βίντεο με αποσπάσματα της παράστασης.
Σε επόμενες αναρητήσεις θα ανεβούν βίντεο απο κάθε σκηνή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης