Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Θα τολμούσες να είσαι ήρωας σε μια τέτοια φωτογραφία;


Αναδημοσίευση απο εδώ 
Άνθρωποι που δεν φοβήθηκαν, άνθρωποι που αντιστάθηκαν, νικητές και ηττημένοι, αλλά πάντα πολύ τολμηροί. Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες (Pics)

Υπάρχουν φωτογραφίες, τις οποίες όλοι έχουμε ονειρευτεί. Μια στιγμή απίστευτου θάρρους και ηρωισμού, στην οποία θα θέλαμε να ήμασταν πρωταγωνιστές.

Υπάρχουν και άλλες εικόνες, που δεν θα θέλαμε να τις δούμε ούτε στους χειρότερούς μας εφιάλτες.
Η ζωή βέβαια δεν είναι όνειρο, ωστόσο υπήρξαν άνθρωποι, που αψηφώντας κινδύνους και απαγορεύσεις έκαναν αυτό που νόμιζαν σωστό κάθε στιγμή και ευτυχώς για εμάς υπήρχε κάμερα για να τους καταγράψει.

Οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

Αψηφώντας τον δυνατό άνεμο και τη βροχή, ο διάσημος κασκαντέρ Νικ Wallenda, διέσχισε 550 μέτρα απόσταση, περπατώντας σε ένα συρματόσχοινο δύο ιντσών, πάνω από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα.
Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στο Αμβούργο στις 13 Ιουνίου του 1936, στον εορτασμό για την καθέλκυση ενός εκπαιδευτικού σκάφους. Μέσα στον κύκλο ο August Landmesser που αρνείται να χαιρετήσει ναζιστικά.
Ιάπωνες τοξότες γύρω στο 1860 (στη φωτογραφία έχει προστεθεί χρώμα)
Ο Joseph Goebbels μόλις έχει ανακαλύψει πως ο ατρόμητος φωτογράφος Alfred Eisenstaed είναι Εβραίος, 1933
Ο Big Jay McNeely προκαλεί παροξυσμό στο κοινό που βρέθηκε στο Olympic Auditorium του Λος Άντζελες, 1953
Ο W.H. Murphy και ο συνεργάτης του, κάνουν επίδειξη του αλεξίσφαιρου γιλέκου τους στις 13 Οκτωβρίου του 1923
Νεαρός στην περιοχή της παραγκούπολης στη Βαλτιμόρη, Ιούλιος 1938
Λίβυος παίζει κιθάρα την ώρα που συναγωνιστές του πολεμούν. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2011, στην Σύρτη της Λιβύης κατά την διάρκεια εχθροπραξιών. Η φωτογραφία είναι του Άρη Μεσσήνη. Ο φωτορεπόρτερ κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Bayeux- Calvados for War Correspondents (για πολεμικούς ανταποκριτές)
Στις 30 Απριλίου 1945, μέρα της αυτοκτονίας του Αδόλφου Χίτλερ, ο λοχίας Μίνιν ήταν μεταξύ των πρώτων που εισέβαλαν στο κτίριο του Ράιχασταγκ και ο πρώτος που ύψωσε τη σοβιετική σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη του, μαζί με τους λοχίες Ζαγκίτοφ, Μπαμπρόφ και Λισιμένκο. Το ρολόι εκείνη την ώρα έδειχνε 22:40, αλλά δεν βρέθηκε μία κινηματογραφική ή φωτογραφική κάμερα για να απαθανατίσει και να πιστοποιήσει τη σκηνή. Η ιστορική φωτογραφία του Χαλντέι τραβήχτηκε δύο μέρες αργότερα.
Iwo Jima-23 Φεβρουαρίου 1945: Έξι Αμερικανοί πεζοναύτες τοποθετούν μια σημαία κατά τη διάρκεια της μάχης στην Iwo Jima. Τρεις από αυτούς τους άνδρες, σκοτώθηκαν αργότερα στη μάχη. Η συγκεκριμένη εικόνα θυμίζει το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου και ενέπνευσε την κατασκευή του περίφημου μνημείου στην Ουάσιγκτον.
"Black Power Salute" – Ολυμπιακοί Αγώνες, Μεξικό 1968: Οι Αφροαμερικανοί αθλητές Tommie Smith και John Carlos σηκώνουν τις γροθιές τους σε μια "χειρονομία αλληλεγγύης", μία κίνηση ενάντια στην καταπίεση και τη φυλετική διάκριση. Ο Αυστραλός αθλητής Peter Normal (αργυρό μετάλλιο) φοράει και αυτός κονκάρδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ώστε να υποστηρίξει τη διαμαρτυρία τους. Οι δύο Αμερικανοί εκδιώχθηκαν τελικά από τους αγώνες γι' αυτή τους την πράξη.
Άλλη μια βραβευμένη φωτογραφία, αυτή την φορά από τον 21ο αιώνα, αποτυπώνει την δύναμη, την πίστη και την μοναχικότητα ενός και μόνο ανθρώπου που μάχεται απέναντι στον "Γολιάθ". Η ανακοίνωση για το Pulitzer αναφέρει: "Απονέμεται στον Oded Balilty για την δυνατή φωτογραφία μιας Εβραίας γυναίκας που εμποδίζει τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνουν αποίκους από την δυτική όχθη". Περισσότερα λόγια είναι περιττά.
Άνδρας στην πλατεία Τιεναμέν  στέκεται μπροστά από τανκ του κινεζικού στρατού, κατά τη διάρκεια σφοδρών διαδηλώσεων, το 1989.
Η διάσημη φωτογραφία του "Che" Guevara από τον Alberto Korda στις 5 Μαρτίου του 1960.
Che Guevara και Fidel Castro.
Ο πεντάχρονος Tanisha Blevin κρατάει το χέρι της Nita LaGarde, 105 χρόνων. Η φωτογραφία είναι από την εγκατάλειψη του συνεδριακού κέντρου στη Νέα Ορλεάνη λόγω του τυφώνα Κατρίνα.
O πρώην αρχηγός αστυνομίας της Φιλαδέλφεια, Ray Lewis. συλλαμβάνεται επειδή συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος "Occupy Wall Street" το 2011.
"La Jeune Fille a la Fleur," μια φωτογραφία του Marc Riboud που απεικονίζει τη νεαρή ειρηνίστρια, Jane Rose Kasmir, να τοποθετεί ένα άνθος στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ (21 Οκτωβρίου 1967). Η φωτογραφία θα γίνει το σύμβολο του "κινήματος των λουλουδιών".
Γεύμα για τους εργάτες που κατασκευάζουν ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία του Charles C. Ebbets στις 29 Σεπτεμβρίου 1932
Η Jacqueline Kennedy φοράει το ροζ Chanel σακάκι, το οποίο είναι ακόμα λεκιασμένο με το αίμα του συζύγου της, την ίδια στιγμή που ο Lyndon Johnson ορκίζεται στο Air Force One.
Το περίφημο νοκ άουτ του Muhammad Ali στον Sonny Liston, στις 25 Μαΐου του 1965 στο Lewiston του Maine
Στην φωτογραφία αυτή βλέπουμε τους 29 Φυσικούς που συμμετείχαν στην πέμπτη διάσκεψη του Solvay στις Βρυξέλλες το 1927.Η πέμπτη αυτή σύνοδος είναι η πιο γνωστή από όλες τις υπόλοιπες γιατί οι φυσικοί είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν θέματα για τα ηλεκτρόνια και τα φωτόνια και να συζητήσουν την πρόσφατη κβαντική θεωρία. Να τονίσουμε ότι οι 17 από τους εικονιζόμενους πήραν βραβείο Νόμπελ.
Στην Πρώτη Σειρά: I. Langmuir, Max Planck, Marie Curie, Hendrik Antoon lorentz, Albert Einstein, P. Langevin, Ch. E. Guye, C.T.R. Wilson, O.W. Richardson
Στη Μεσαία Σειρά: P. Debye, M. Knudsen, William L. Bragg, H.A. Kramers, Paul dirac, A.H. Compton, Louis de Broglie, Max Born, Niels Bohr
Στην Πίσω Σειρά: A. Piccard, E. Henriot, P. Ehrenfest, Ed. Herzen, Th. De Bonder, Erwin Scrondinger, E. Verschaffelt, Wolfgang Pauli, Werner Heisenberg, R.H. Fowler, L. Brillouin.
Ο Alfred Hitchcock  και το λιοντάρι της MGM
Ο Αυστραλός Scott Jones φιλάει την Καναδή φίλη του Alex Thomas, αφότου αυτή χτυπήθηκε και έπεσε στο έδαφος από "ΜΑΤ" στο Vancouver. Οι βανδαλισμοί από τους Καναδούς ξεκίνησαν, αφότου οι Canucks του Vancouver έχασαν το Stanley Cup από τους Boston Bruins.
"Αραβική Άνοιξη". Διαδηλωτής  στην πλατεία Ταχρίρ λίγο πριν τη  πτώση του Χόσμι  Μουμπάρακ
Η "κεφαλιά" του Zinedine Zidane στον Marco Materazzi
Ένα παιδί στη Ρουμανία δίνει σε αστυνομικό των ΜΑΤ ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας στο Βουκουρέστι.
Ο "Leao", κάθεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του, ο οποίος πέθανε στις καταστροφικές κατολισθήσεις κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 15 Ιανουαρίου 2011.
Ο John F. Kennedy, ο νεότερος αποτίει χαιρετισμό μπροστά στο φέρετρο του πατέρα του μαζί με την τιμητική φρουρά.
Ο κρατούμενος πολέμου, Horace Greasley, κοιτά προκλητικά τον Heinrich Himmler, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του στρατοπέδου στο οποίο ήταν περιορισμένος. Ο Greasley είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το στρατόπεδο και να επιστρέψει πίσω περισσότερες από 200 φορές, για να συναντηθεί κρυφά με μία κοπέλα από τη Γερμανία την οποία είχε ερωτευτεί.
Η φωτογραφία του Claude Π. Dettloff, τραβήχτηκε την 1η Οκτωβρίου 1940 και απεικονίζει μια πομπή με στρατιώτες στη Βρετανική Κολομβία που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε ένα τραίνο. Ο πεντάχρονος Whitey Bernard ξεφεύγει από το χέρι της μητέρας του για να φτάσει τον πατέρα του.
Το γηραιό ομοφυλόφιλο ζευγάρι αγκαλιάζεται έπειτα από το γάμο τους που ήταν και ο πρώτος στο Manhattan City Clerk’s Office. Η μια ήταν 76 και η άλλη 84 ετών.
Η διάσωση ενός κοριτσιού ηλικίας μόλις 4 μηνών από στρατιώτες, μετά τις καταστροφές που έπληξαν την Ιαπωνία πέρυσι.
Ο Robert Peraza καταρρέει αφού έχει ακούσει το όνομα του γιου του σε εκδηλώσεις μνήμης για την δέκατη επέτειο της "11ης Σεπτεμβρίου".
Η Terri Gurrola ξανασυναντά την κόρη της, αφού υπηρέτησε 7 μήνες στο Ιράκ.
Το Μουντιάλ του ’70 είχε σημαδευτεί από ρατσιστικές εκδηλώσεις. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές δίνουν τη δική τους απάντηση. Ο Pelé και ο αρχηγός της Αγγλίας, Bobby Moore ανταλλάσσουν φανέλες, ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού.
Ο ιερέας στο ναυτικό, Luis Padillo, δίνει την τελευταία μετάληψη σε στρατιώτη που τραυματίστηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη Βενεζουέλα
Αμερικανοί στρατιώτες βγαίνουν στην ξηρά, κατά τη διάρκεια της απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης