Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League


Γράφει ο Κοσμάς Λιοτόπουλος 


CHAMPIONS LEAGUE

Η κλήρωση των προημιτελικών του champions league ανέδειξε τέσσερις επικές μάχες. Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των "8" του Champions League:
  
Μπαρτσελόνα -Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης - M πορούσια Ντόρτμουντ
Παρί Σεν Ζερμέν -Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου




 Κατά τη γνώμη πολλών, ο αγώνας ανάμεσα στην Μπάρτσα και την Ατλέτικο είναι ότι καλύτερο έχει να μας δείξει η διοργάνωση σε αυτή την φάση. Αναμφισβήτητα, ένας ''εμφύλιος'' θα έχει το κάτι παραπάνω, αφού και οι δύο ομάδες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για την πρόκριση. Αυτό το ματς θα διαφέρει αρκετά από το ντέρμπι της Primera Division και σ΄αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός του διπλού αγώνα (ένας σε κάθε έδρα). 
Να προσθέσω, όμως, ότι και οι δύο ομάδες (μαζί και η Ρεαλ) διεκδικούν με αξιώσεις την κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος, στο οποίο γίνεται ο κακός χαμός. (Ατλέτικο 73 βαθμούς, Μπάρτσα 72 και Ρεάλ 70).

Οι μπλαουγκράνα έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από το κλάσικο, με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση μετά το χατ-τρικ που σημείωσε. Ο πρωταρχικός στόχος τους είναι να κερδίσουν το πρωτάθλημα και ύστερα να ανεβούν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.
Οι φιλόδοξοι ροχιμπλάνκος, που είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, μπήκαν σφήνα στην κορυφή και με πρωταγωνιστή τον Diego Costa ευελπιστούν στην πρώτη θέση, αλλά και σε μια επικείμενη πρόκριση στους ''4'' του C.L.
Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει φαβορί. Όποια απ' τις δύο ομάδες παίξει με πιο πολύ πάθος και ένταση, δείχνοντας ότι θέλει περισσότερο την πρόκριση, αυτή θα είναι και η μεγάλη νικήτρια συνεχίζοντας την πορεία της στον θεσμό.



 LIONEL MESSI


VS

DIEGO COSTA



Επόμενο ζευγάρι είναι αυτό της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ. Πέρυσι, στο ίδιο ματς, αλλά στον ημιτελικό, η Ντόρτμουντ είχε αποκλείσει την ''Βασίλισσα'' και τώρα οι μαδριλένοι θέλουν εκδίκηση. Βέβαια, τότε τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά... Σήμερα οι γερμανοί δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους. Έχουν ήδη χάσει την πρωτιά στην Bundesliga από την Μπάγερν και το ηθικό τους είναι πεσμένο.
Η Ρεάλ από την πλευρά της παλεύει για τον τίτλο στην Ισπανία (όπως ανέφερα πιο πριν) και περνά κι αυτή μια περιοδο ντεφορμαρίσματος (έχασε από Μπάρτσα και Σεβίλη).
Πιστεύω ότι θα είναι ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Θα μπορούσα να χρήσω την Ρεάλ φαβορί, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλα μπορούν να γίνουν...

Εξίσου σημαντικό παιχνίδι με τα προηγούμενα είναι αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι. Πολύ δυνατό και πολύ ενδιαφέρον ματς. Και οι δύο βρίσκονται άξια σε αυτήν τη φάση.
Από τη μία, η Παρί των πολλών εκατομμυρίων γίνεται σιγά- σιγά μια υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αγοράζει όποιον παίχτη θέλει και βάζει σοβαρή υποψυφιότητα για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Με το δίδυμο Καβάνι- Ιμπραήμοβιτς έχει μια από τις καλύτερες επιθέσεις στον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα στη Γαλλία (με μόνη εξαίρεση την Μονακό) και η διαφορά ποιότητάς της από τις άλλες ομάδες είναι εμφανής. Για να δούμε όμως, αν μπορεί να το αποδείξει και με την σκληροτράχηλη και αξιέπαινη ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο. Πάντως, θα κάνει το παν, για να περάσει στην επόμενη φάση, πράγμα που δεν μπόρεσε να κάνει πέρυσι απέναντι στην Μπαρτσελόνα.
Από την άλλη, η Τσέλσι είναι αυτό που λέμε... πολύ σκληρή για να πεθάνει. Μια ομάδα που δεν νικάς εύκολα... Είναι κλειστή- δεν ανοίγεται πολύ, κρατάει τις γραμμές τις και με προτεργάτη τον προπονητή της ,Μουρίνιο, μπορεί να χτυπήσει την κορυφή στο Αγγλικό πρωτάθλημα και κάτι καλό στο Champions League -δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει παραπάνω από τους ''4''. Έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο σε μεγάλα ματς (Τσέλσι- Άρσεναλ 6-0). Τις περισσότερες φορές δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο (σε αντίθεση με την Παρί), αλλά ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα και όποτε της δίνεται η ευκαιρία την αρπάζει από τα μαλλιά.
Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία, γιατί και οι δύο σύλλογοι είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο, αλλά έχουν διαφορετική φιλοσοφία και δεν θα λείψει η ένταση και τα δυνατά μαρκαρίσματα.



Σύμφωνα με τους περισσότερους, η τελευταία μονομαχία ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι και η πιο ξεκάθαρη από όλες. Αυτό γιατί καταρχάς η μάγερν παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο- κρύβει την μπάλα και την εμφανίζει στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας, είναι ασταμάτητη σε Γερμανία και Ευρώπη, περνάει τρένο από όλες τις δύσκολες έδρες, έχει καταρήψει πολλά ρεκόρ και γενικά παίζει όπως η Μπάρτσα στην εποχή του Γκουαρδιόλα. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Πολύ δύσκολα η ομάδα του Μόγιες θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο της.
Η Γιουνάιτεντ φέτος έχει απογοητεύσει όλους τους οπαδούς της. Είναι 8η στο πρωτάθλημα και δύσκολα θα βγει στην Ευρώπη και του χρόνου. Απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη φάση (με διαιτητικά λάθη) χωρίς να το αξίζει, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να προσφέρει θέαμα. Σαφώς και δεν είναι η μεγάλη ομάδα που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Σαφώς και δεν είναι άξια των περιστάσεων. Αλλά κανείς δεν μπορεί να της απαγορεύσει να ελπίζει και με προσπάθεια να κάνει την ελπίδα πράξη. Ο Μόγιες δεν είναι και ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον σύλλογο και για πολλούς είναι η κύρια αιτία γι' αυτή την πορεία φέτος. Δεν θα διαφωνίσω. Όμως η ευθύνη δεν πάει ποτέ αποκλειστικά στον προπονητή. Επωμένως, δίνω ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην Μπάγερν.
 

 





 Ας μην μένουμε μόνο στα ιστορικά στοιχεία και τα στατιστικά, γιατί αυτά δεν θα μετρήσουν στο γήπεδο. Η πίστη στη νίκη, η θέληση, η προσπάθεια και η ενέργεια είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να έχει η κάθε ομάδα, για να την οδηγήσουν στην νίκη. Κανέις δεν είναι φαβορί εάν δεν το δείξει μέσα στο γήπεδο και όλα μπορούνα να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη, γιατί.... μπάλα είναι και γυρίζει.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης