Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το ταξίδι μας στην Γερμανία.

Η ανταλλαγή με τους μαθητές του γερμανικού σχολείου August-Ludwig-Schlözer-Schule ολοκληρώθηκε με την εκδρομή των μαθητών του σχολείου μας, του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου Γυμνασίου Κάτω Τούμπας στην Γερμανία και συγκεκριμένα, στο χωριό Kirchberg an der Jagst, όπου στεγάζεται το σχολείο των Γερμανών οικοδεσπότων μας. Επισκεφτήκαμε μέρη όπως το μεσαιωνικό χωριό Rothenburg ob der Tauber, την Χαϊδελβέργη, την Νυρεμβέργη και το Schwäbisch Hall και τα τοπία και οι εικόνες που είδαμε εκεί ήταν εκπληκτικά. Εκτός από τα μέρη που γνωρίσαμε, ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες και διαφορετικό τρόπο ζωής. 
Προσωπικά, πιστεύω πως οι Γερμανοί μαθητές ήταν φιλόξενοι και ευγενικοί μαζί μας και έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας ικανοποιήσουν.
Επιπλέον, μάθαμε πολλά πράγματα για τον Μεσαίωνα, σημαντική χρονική περίοδο για τον γερμανικό λαό, κομμάτια από την ιστορία τους, την κουλτούρα τους, τις τέχνες και πολλά άλλα πράγματα για αυτούς.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία και εύχομαι να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, έτσι ώστε κι άλλοι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι παρόμοιο.

Kirchberg an der Jagst.



Χριστουγεννιάτικο μουσείο στο Rothenburg.

"Ο Βωμός του Αίματος" - γλυπτό στην εκκλησία St. Jacob στο Rothenburg


Κομμάτι του μεσαιωνικού κάστρου στην Χαϊδελβέργη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης