Παλιά Κινέζικη παροιμία --> "1οοο Like δεν κάνουν ένα καλό σχόλιο"

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Τι θα συμβεί αν η γη σταματήσει να περιστρέφεται;

Αναδημοσίευση από εδώ
Αν υποθέσουμε ότι η γη σταματάει ξαφνικά, το σώμα σας θα εκτοξευτεί προς τα ανατολικά ως μία μάζα οστών και μυών, με την απίστευτη ταχύτητα των 465 μέτρων το δευτερόλεπτο αν είστε κοντά στον Ισημερινό και λίγο μικρότερη όσο απομακρύνεστε απ' αυτόν (π.χ. με 368 μέτρα το δευτερόλεπτο αν βρίσκεστε κοντά στο... Σαν Φρανσίσκο).
Οι άνθρωποι κοντά στους πόλους θα επιβιώσουν, αλλά μόνο για λίγο, όπως και όσοι βρίσκονται σε αεροπλάνα, για την περίοδο των πρώτων δευτερολέπτων βέβαια μόνο ...κι αυτό γιατί θα ακολουθήσουν γιγαντιαίες καταιγίδες που θα τους σκοτώσουν και εκείνους.
Η ταχύτητα του ανέμου -γρηγορότερη και από την έκρηξη μίας ατομικής βόμβας- θα είναι τόσο υψηλή, που θα προκαλέσει άμεσα πυρκαγιές σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ ο άνεμος θα προκαλέσει επίσης μία άνευ προηγουμένη διάβρωση σε οτιδήποτε είναι μέρος της επιφάνειας της γης.
Από τους ωκεανούς θα προκαλεστεί ένα γιγαντιαίο τσουνάμι, με τα νερά να κινούνται προς τους πόλους.
Επιπλέον, θα σταματήσει να γυρίζει και ο πυρήνας της Γης, με αποτέλεσμα, χωρίς την ύπαρξη του προστατευτικού μαγνητικού πεδίου της, οι ραδιενεργές ακτίνες του Ήλιου να σκοτώσουν ακαριαία ό,τι θα μπορούσε να έχει "επιβιώσει" μετά από όλες τις προηγούμενες καταστάσεις που διαβάσαμε.
Τέλος, από εκεί και πέρα, το ήμισυ της Γης θα ήταν συνεχώς εκτεθειμένο στον Ήλιο, ενώ το άλλο μισό παγωμένο.

Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης