Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η εφημερίδας μας, 3η χρονιά λειτουργίας

Η εφημερίδα μας πλέον ξεκίνησε να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς.
Σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η στελέχωση με καινούργιους συντάκτες που θα προσφέρουν τη δική τους ματιά, τη δική τους εκδοχή και θα μοιραστούν ρόλοι ώστε να προσφέρει ο καθένας στον τομέα που του αρέσει και αισθάνεται ότι θα είναι πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός.

Εννοείται ότι ο κάθε συντάκτης ανεβάζει όποιο θέμα θέλει, ότι έχει σκεφτεί, ότι τον έχει προβληματίσει, ότι τον έχει εντυπωσιάσει και θα ήθελε να το μοιραστεί με τους άλλους επισκέπτες της εφημερίδας μας.

Θα ήθελα όμως, τα θέματα που αναδημοσιεύονται  από άλλα sites του διαδικτύου, να αναφέρεται με ευκρίνεια και σαφήνεια η πηγή, από που δηλαδή πήρατε τη συγκεκριμένη δημοσίευση.

Επίσης, είναι δημιουργικό να μην υπάρχει  μόνο μια απλή και ξερή  αναδημοσίευση. Θα ήταν καλό να υπάρχει μια σύντομη παρουσίαση - κριτική αυτού του θέματος, γιατί δηλαδή σας άρεσε, τι θα κερδίσουν αυτοί που θα το διαβάσουν.

Μια από τις εκδοχές της ηλεκτρονικής εφημερίδας πρέπει να είναι και η διασκέδαση, η ξεκούραση των μαθητών από το κοπιαστικό διάβασμα.
Έτσι, ο κύριος Πέτσας ετοιμάζει καινούργια παιχνίδια παράλληλα με τη συνέχιση του πλέον πετυχημένου quiz της προηγούμενης χρονιάς, το γνωστό "ταξιδεύοντας με το Νίκο Πέτσα".

Αν έχετε κάποια ιδέα για κάποιο παιχνίδι, quiz  μπορείτε να μου τη στείλετε στο γνωστό e-mail της εφημερίδας μας 2pgthess@gmail.com.
Παράλληλα, έχουμε καταλήξει σε δυο ειδών παρουσιάσεων που έχουν κάνει μαθητές στα μαθήματα του κυρίου Πέτσα και βρήκαμε ότι έχουν ενδιαφέρον:
α) παρουσιάσεις βιβλίων: οι μαθητές αφού διάβασαν ένα βιβλίο, έκαναν μια σύντομη παρουσίαση αυτού του βιβλίου και είπαν γιατί τους άρεσε. Υπάρχει πολύ υλικό πάνω σε αυτό το θέμα το οποίο σιγά σιγά θα παρουσιάσουμε.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον  να κάνετε και σεις το ίδιο. Όποιος/όποια έχει εντυπωσιαστεί από ένα βιβλίο που έχει διαβάσει τελευταία, θα ήταν υπέροχο να μας το παρουσιάσει. Αν δεν είναι συντάκτης της εφημερίδας μπορεί να μου το στείλει σε μένα ή να το δώσει σε κάποιον συντάκτη της τάξης του.
β) παρουσιάζω το τόπο μου: ένα επίσης υπέροχο θέμα με μπόλικο υλικό από σχετικές εργασίες στον κύριο Πέτσα. Οι μαθητές παρουσιάζουν τον τόπο που αγαπούν, τον τόπο καταγωγής τους ή τον τόπο που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ή αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την παρουσίαση ενός τόπου που επισκεφθήκατε και σας έχει κάνει εντύπωση. Αυτό μπορεί να έχει κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο.

Τέλος και ίσως το πιο σημαντικό: να μην περιορίζεστε μονάχα στα like για να δείξετε ότι σας αρέσει κάτι αλλά να σχολιάζετε
Το εργαλείο του σχολιασμού είναι ίσως το πιο σημαντικό στην εφημερίδα μας και μπορείτε να το κάνετε όλοι αρκεί να έχετε ένα λογαριασμό gmail.
Σχολιάστε, μη ντρέπεστε, καθένας από σας έχει να πει πολλά και σίγουρα αξίζει να μοιραστούμε τη δική του άποψη, όποια κι αν είναι αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης