Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κάνοντας κούνια στο... κενό!



Μπορεί η κούνια να χαρακτηρίζεται ως παιδικό παιχνίδι, ωστόσο ελάχιστα είναι τα παιδιά που θα είχαν το θάρρος να δοκιμάσουν την ''κούνια στο τέλος του κόσμου''(ή αλλιώς, «Swing at the End»)όπως ονομάζεται.Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους ενήλικες.Η κούνια αυτή,τοποθετημένη σε γκρεμό των άγριων βουνών του Εκουαδόρ,και  σε υψόμετρο 2.600 μέτρων από την θάλασσα, αποτελεί σπουδαία πρόκληση για τους χιλίαδες τουρίστες,που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Ελάχιστοι απο αυτούς που φτάνουν μέχρι την κούνια, είναι τόσο θαρραλέοι ώστε να ταλαντευτούν και πάνω της,οι περισσότεροι αντικρίζοντας  και μόνο την απλή σύνθεση της,(μια κούνια που κρέμεται κάτω απο ένα μικρό ξύλινο δεντρόσπιτο, γνωστό ώς  «La Casa del Árbol»)αλλάζουν αμέσως γνώμη.
Όσοι όμως την δοκιμάζουν,μαγεύονται απο τον παράδεισο που απλώνεται κάτω απο τα πόδια τους, καθώς εκτός από την άβυσσο, μπροστά τους  έχουν τη θέα του ηφαιστείου Tungurahua  αλλά και τον βουνών του Ισημερινού. 
Η εμπειρία σίγουρα είναι μοναδική και θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την τόλμη να την δοκιμάσουν.
Όπως μάλλον είναι φανερό οι περισσότεροι απο εμάς θα τρέμαμε αντικρίζοντας την και μόνο, γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και οι κούνιες στις ''παιδικές χαρές''.
Μην ξεχνάμε, ότι η κούνια αυτή απευθύνεται κυρίως σε ριψοκίνδυνα άτομα που διψούν για νέες περιπέτειες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης