Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το μυστικό της επιτυχίας για τους Έλληνες!

Στους πλέον απαισιόδοξους λαούς κατατάσσονται οι Ελληνες σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς, εκτιμούν ότι το μέλλον τους δεν βρίσκεται στα δικά τους χέρια, αλλά καθορίζεται από άλλους παράγοντες.
Το Ινστιτούτο Pew διενήργησε έρευνα σε 44 χώρες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αυτονομία, αλλά και την επιτυχία και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά της έρευνας καταγράφεται ότι οι πολίτες στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύουν πολύ περισσότερο ότι μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους, παρά στις ανεπτυγμένες χώρες.
Για παράδειγμα οι κάτοικοι του Πακιστάν παρουσιάζονται περισσότερο αισιόδοξοι από τους Αμερικανούς. Παράλληλα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Pew, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ η επιτυχία στη ζωή είναι θέμα γνωριμιών, ενώ, οι πολίτες της Ουγκάντα εκτιμούν ότι όλα είναι ζήτημα τύχης. Στην Ελλάδα, το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται από τους ίδιους, ενώ, οι παράγοντες που την καθορίζουν είναι η σκληρή δουλειά (21%), οι γνωριμίες (21%) και η τύχη (19%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης