Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το ρομποτόσπιτο!!!

Σε μια καταπράσινη γωνιά μέσα στα προάστια του Λονδίνου, βρίσκεται μια συνηθισμένη κατοικία με μερικούς ασυνήθιστους κατοίκους:
H καθηγήτρια ρομποτικής του πανεπιστημίου Hertfordshire, Kerstin Dautenhahn, αγόρασε ένα σπίτι στη περιοχή του Hatfield πριν από 10 χρόνια, για να παρατηρήσει πώς οι απλοί άνθρωποι συνυπάρχουν με τις μηχανές/ρομπότ στη καθημερινότητά τους. Ηλεκτρικές σκούπες, σκυλιά και απλοϊκά ανθρωποειδή παιδιά είναι όλοι τους τακτικοί επισκέπτες. Συχνά, φιλοξενεί δύο πρωτότυπα 'ρομπότ φροντίδας'-Care-O-Bot, που μοιάζουν με κινητά τηλέφωνα 200 κιλών, ντυμένα με σμόκιν. Έχουν προγραμματιστεί να κουβαλούν και να πιάνουν αντικείμενα, να τραβούν την προσοχή και να ελέγχουν τους ανθρώπινους συγκάτοικούς τους για σημάδια ασυνήθιστης δραστηριότητας.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν για τους κυβερνο-γείτονές τους, ωστόσο η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού είναι κρυφή για λόγους ασφαλείας.

Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με περισσότερους από 60 αισθητήρες, στους οποίους τα ρομπότ προγραμματίζονται. Υπάρχουν μεγάλοι αισθητήρες σε μαξιλάρια στους καναπέδες στις καρέκλες και τα κρεβάτια, έτσι ώστε τα ρομπότ να γνωρίζουν που βρίσκονται οι άνθρωποι, και μικρότερες συσκευές ανίχνευσης στα ντουλάπια και τις πόρτες, τα φωτιστικά και τις βρύσες

Αυτό μπορεί να είναι το ξεκίνημα της συνύπαρξης του ανθρώπου και των ρομπότ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης