Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Η αποφώνηση ...



Άλλη μία χρονιά έλαβε τέλος και μας άφησε γεμάτους με ακόμα περισσότερες εμπειρίες και αναμνήσεις. Για εμάς, τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου αυτή η χρονιά ήταν  η τελευταία σε αυτό το γυμνάσιο… ευτυχώς ή δυστυχώς. Ευτυχώς ,επειδή ένα καινούργιο, ανεξερεύνητο μέλλον ανοίγεται μπροστά μας και δυστυχώς ,γιατί πάντα υπάρχει αμφιβολία για το άγνωστο που ακολουθεί.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια κερδίσαμε πολλά περισσότερα από το αναμενόμενο και το δυνατό. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα, όπου συνυπάρχουμε όλοι μαζί παρά το γεγονός ότι είμαστε διαφορετικοί. Γνωρίσαμε καινούργια πρόσωπα, προσαρμοστήκαμε σε ένα τελείως άγνωστο περιβάλλον, βάλαμε τη δική μας πινελιά σε αυτό, ωριμάσαμε, αποκτήσαμε τα κατάλληλα εφόδια για την υπόλοιπη πορεία της σχολικής μας ζωής και το σημαντικότερο… έχουμε πλέον αναμνήσεις από το γυμνάσιο γεμάτες γέλιο, χαρά και συγκίνηση.

Αυτά είναι και τα συναισθήματα που μας εκφράζουν τη συγκεκριμένη φάση της ζωής μας. Βέβαια, κατά τη διάρκεια αυτής της τριετίας δεν έλειψαν και οι στιγμές κούρασης, δυσκολίας, κόπου, αγώνα, και προσπάθειας με ό,τι αυτές συνοδεύονται. Σε όλες αυτές τις στιγμές, συνοδοιπόροι μας βρέθηκαν οι καθηγητές και οι καθηγήτριές μας. Ο κάθε ένας με τον δικό του χαρακτήρα και απαιτήσεις, διαμόρφωσε ανάλογα το κομμάτι της σχολικής μας πορείας, και μας γέμισε με γνώσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βρεις στα βιβλία.

Και τώρα καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις καταστάσεις και τα πρόσωπα, και να κρατήσουμε τα ερεθίσματα και την εμπειρία που μας χάρισαν , ως τη μόνη ανάμνηση που μας απέμεινε. Φυσικά χωρίς την εφημερίδα δεν θα ήταν δυνατό να ακουστεί η φωνή μας και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας μαζί σας.

 Με αυτό το τελευταίο άρθρο λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω όποιον ομόρφυνε την παραμονή μας στο γυμνάσιο, να σας υπενθυμίσω ότι κάθε τέλος είναι μία καινούργια αρχή και να σας ευχηθώ αυτές τις δύο ευχάριστες και ξεκούραστες για όλους μας λέξεις:


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης