Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η Δικαιοσύνη σε 12 χώρες μέσα από τα μάτια ενός σκιτσογράφου!

greeceΟι μεγάλοι σκιτσογράφοι, σε κάθε χώρα θεωρούνται από τους καλύτερους αναλυτές της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας. Αυτά που άλλοι ειδικοί, κάνοντας αναλύσεις και ερμηνείες, χρησιμοποιώντας χιλιάδες λέξεις, βαρύγδουπες και εξεζητημένες ορολογίες, αυτοί, με ένα σκίτσο, με μια εικόνα, περιγράφουν  με τον καλύτερο τρόπο αυτό που συμβαίνει στον τόπο τους.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο σκιτσογράφος Γκουντούζ Αγκάγιεβ που στηλιτεύει την έλλειψη δικαιοσύνης σε αρκετές χώρες του κόσμου, παρουσιάζοντας τη θεά Θέμιδα, να απειλείται, να δολοφονείται, να φυλακίζεται ή στην περίπτωση της Ελλάδας, να ζητιανεύει καθισμένη πάνω σε μία σημαία της ΕΕ.
Για την ολοκλήρωση του έργου του, ο Αγκάγιεβ χρειάστηκε περίπου 15 ημέρες όχι μόνο σχεδιασμού, αλλά και μελέτης της ιστορίας και της τρέχουσας κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κατάστασης της κάθε χώρας.
Τα παρακάτω σκίτσα τα αλίευσα στο διαδίκτυο και σας τα μεταφέρω μεταφέρω με την ελπίδα να γίνει μια σχετική κουβέντα.
Με λίγα λόγια, μπορείτε να πείτε στα σχόλια τι βλέπετε;
Ποιο σκίτσο σας εντυπωσίασε και γιατί;
Εντάξει, καταλαβαίνω ότι πολλά πρόσωπα ή πολιτικές καταστάσεις σας είναι άγνωστες μιας και είστε παιδιά. Αν ισχύει αυτό μπορείτε να ρωτήσετε, πάλι απο τα σχόλια και να συμπληρώσουν άλλοι που γνωρίζουν.
Όπως και να γίνει, το θέμα το βρίσκω εξαιρερικά ενδιαφέρον και θα ήθελα να πάρετε μέρος.


_______

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης