Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Κάθε τέλος και μια νέα αρχή!!!

Κάθε τέλος και μια καινούρια αρχή!!!
Με αυτή την φράση ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Πιστεύω πως είναι από τις φράσεις πως κάθε μαθητής -νέος ή παλιός- έχει ακούσει, κάθε δάσκαλος -σε καινούριους ή στους ίδιους μαθητές του- έχει πει και μετά από ένα αχαρακτήριστο καλοκαίρι ερχόμαστε -ξανά ή για πρώτη φορά- στο ξεχωριστό μας "Γυμνάσιο".

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ένα διάλειμμα που για μια "αρκετή" περίοδο διέκοψε κάθε έγνοια του σχολικού κόσμου. Όχι διάβασμα, τεστ και διαγωνίσματα, όχι "ξύπνα πρωί" και "πρόσεχε τον καθηγητή". Καλώς με αυτά! Δεν διακόπηκαν όμως καθόλου οι παρέες, οι συναντήσεις και οι βόλτες στα μπουζούκια
Αυτό είναι ένα κομμάτι που αφορά μια άλλη πλευρά του σχολείου-γυμνασίου. Γιατί πέρα από τις γνώσεις και τις αξίες που πήραμε και πολύ καλά μπορεί να τις θεωρούμε βαρετές, στην πραγματικότητα όμως με το σχολείο αναπτύξαμε και την κοινωνική πλευρά του εαυτού μας και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο. 

Θέλοντας και μη η διαδρομή αυτή δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Κρύβει πολλά θετικά χαρακτηριστικά που στην πορεία θα μας φανούν χρήσιμα. 

Και με την νέα χρονιά καταφέρνουμε ακόμα πιο πολλά εμείς οι παλιοί και δίνουμε πλέον τη σκυτάλη στα νέα Πρωτάκια που δικαιολογημένα αποτελούν πλέον το χαρούμενο, περίεργο, αγχωμένο μέλος της "Πειραματικής Φαμίλιας"

Κλείνοντας αυτό το πρώτο άρθρο και την πρώτη γεύση αυτών που θα ακολουθήσουν θέλω να τονίσω κυρίως για την πρωτοπόρο Πρώτη πως εμείς οι μεγαλύτεροι συμμαθητές θα είμαστε δίπλα στην πρώτη εμπειρία που θα έχουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο και με την εφημερίδα να καταφέρουμε να τους δείξουμε πως είναι μέλος αυτού του σχολείου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης