Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΑΦΙΕΡΏΜΑΤΑ - Κώστας Κατσουράνης

Ο Κώστας γεννήθηκε το 1979 στην Αχαία. Ξεκίνησε  την καριέρα του από το  τοπικό πρωτάθλημα της γενέτειρας του,με την φανέλα της Δόξας Χαλανδρίτσας , οπού έπαιζε μέχρι το 1996, οπού τον πήρε η Παναχαΐκή,και μετέπειτα η ΑΕΚ για τρία χρόνια, η οποία τον ''έκλεψε'' μέσα από τα χέρια  του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ.
    Αυτά τα τρία χρόνια, στην ΑΕΚ ήταν  μαγευτικά για τον Έλληνα Αμυντικό.Με 29 τέρματα και  129 συμμετοχές ,οδήγησε την ΑΕΚ πολλές φορές στο Τσάμπιονς Λίγκ . Τότε ήταν που η Βέντερ Βρέμης πάλεψε για να τον πάρει, αλλά η ΑΕΚ δεν τον αποχωρίστηκε. Ήταν τότε που για τελευταία φορά η ΑΕΚ πήγε Τσάμπιονς Λίγκ...Επόμενος σταθμός, η Μπενφίκα. Παρέμεινε για 3 χρόνια,με προπονητή και οδηγό του τον Φερνάντο Σάντος. Με τους Πορτογάλους κέρδισε ένα κύπελλο Πορτογαλίας το 2009.
Την ίδια περίοδο επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, οπού κέρδισε 1 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο Ελλάδας, το 2010.Έμεινε στην Λεωφόρο μέχρι το 2012,οπού πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, για 1,5 χρόνια. Με τον ΠΑΟΚ σκόραρε 6 φορές, ενώ συμμετείχε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, το 2013 ( ενάντια στη Σάλκε).Το 2014 πήρε μεταγραφή στην... Ινδία και την τοπική Πούνε Σίτι, οπού σκόραρε 4 φορές.Ύστερα πήγε στον Ατρόμητο, οπού δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, και δεν έκανε την διαφορά όπως πίστευαν όλοι.Τέλος, το 2015 έπαιξε για έναν αγώνα με την Αυστραλιανή Χέιντελμπέργκ, και πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον Αθλητισμό, σε ηλικία 36 ετών. Με την Εθνική, εκτός από την κατάκτηση του Γιούρο 2004 έχει 116 συμμετοχές και 10 γκολ, με πρώτο αυτό το 2006 ενάντια στο Καζακστάν.

Ο Κώστας ήταν από την φύση του πολύ γελαστός και πλακατζής άνθρωπος.Θα  λείψει σε όλους μας (εκτός από του οπαδούς του Ολυμπιακού...)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης