Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ένα..καταφύγιο στην Καραϊβική!

Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες θα μπορούσε εύκολα να πει ότι είναι η φωλιά κάποιου κακοποιού ή το καταφύγιο ενός ναυαγού. Στην πραγματικότητα είναι το δημιούργημα ενός λάτρη της ηρεμίας και της φύσης που δεχόταν επίσης όσους είχαν την ίδια επιθυμία για χαλάρωση μακριά από τους έντονους ρυθμούς  της πόλης.  ronvisonas1


Το Moonhole είναι ένα θέρετρο χτισμένο σε ένα βραχώδες τόξο και περιβάλλεται από τα νερά της Καραϊβικής. Είναι δημιούργημα του Tom και της Gladdie Johnston στα τέλη της δεκαετίας του '50 οι οποίοι αποφάσισαν να
αφήσουν πίσω την έντονη καθημερινότητα της πόλης εργαζόμενοι στον τομέα της διαφήμισης και να φτιάξουν ένα σπίτι, και αργότερα ξενοδοχείο στην Καραϊβική.
ronvisonas14Βρήκαν λοιπόν ένα σημείο σε μια βραχώδη περιοχή που η πρόσβαση ήταν εφικτή μόνο από ένα μονοπάτι ή ένα σκάφος και ο σύγχρονος «Ροβινσώνας Κρούσος» έκανε σχέδια για το πώς θα φτιάξει το καταφύγιό του. Μετά από κάποια χρόνια, περίπου το 1960 κατάφεραν και αγόρασαν όλο το οικόπεδο 30 περίπου στρεμμάτων και έφτιαξαν στον ηφαιστιακό βράχο το σπίτι-καταφύγιο των ονείρων τους που πραγματικά είναι μαγικό.
Συνεργάστηκε με τους τοπικούς μάστορες από το κοντινό χωριό και σιγά σιγά χωρίς τη βοήθεια αρχιτέκτονα έφτιαξε το σπίτι που είχαν φανταστεί κουβαλώντας μάλιστα όλες τις προμήθειες με τα πόδια αφού δεν υπήρχε πρόσβαση με το αυτοκίνητο.
ronvisonas2Συγκέντρωναν δε το νερό της βροχής από τη σκεπή για να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μπάνιο και να καθαρίζουν. Ακόμη και οι σκάλες έχουν κατασκευαστεί γύρω από τα δέντρα χωρίς να τα κόψουν και να επέμβουν στην φύση.
Όταν με τα χρόνια η είδηση της μετακόμισής τους έγινε γνωστή άρχισαν όλο και περισσότεροι φίλοι να τους ζητούν να τους φιλοξενήσουν σε αυτό τον παράδεισο ή να χτίσουν το δικό τους σπίτι εκεί. Τελικά το ζευγάρι έφτιαξε μια εταιρεία το 1964 και μεταβίβασε τους τίτλους κυριότητας στην εταιρεία. Έχτισαν έτσι άλλα 16 σπιτάκια και προχώρησαν στη δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχείου με το ίδιο στυλ.
Τα πράγματα άλλαξαν λίγο όταν το 2001 ο Tom πέθανε και ξεκίνησαν νομικές διαμάχες για την ιδιοκτησία των σπιτιών. Τελικά πουλήθηκαν τα 11 και η εταιρεία διατηρεί τα υπόλοιπα 5 με σεβασμό στην επιθυμία του Tom για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.  Η αρχική κατοικία που έμενε το ζευγάρι δεν είναι διαθέσιμη για να μείνει κανείς αλλά τα άλλα πέντε σπίτια νοικιάζονται με περίπου 800 ευρώ τη βραδιά. Τα δύο σπίτια βρίσκονται κοντά στη θάλασσα και τα άλλα τρία ψηλά έχοντας πανοραμική θέα.
Είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους βέβαια πρώτα έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα τέτοιο ταξίδι και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διαμονής σε ένα καταφύγιο μέσα στη φύση. Ακόμη εξάλλου το νερό συλλέγεται από τη βροχή και τα πάντα λειτουργούν με την ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Δείτε τις φωτογραφίες
ronvisonas4
ronvisonas3
ronvisonas5
ronvisonas6
ronvisonas7
ronvisonas8
ronvisonas9
ronvisonas10
ronvisonas11
ronvisonas12


ronvisonas13Το παράπανω άρθρο σας το αναδημοσίευσα από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης