Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Τίμιο παιχνίδι και σεβασμός στον αντίπαλο.

Αντιγράφω από εδώ ένα σημαντικό άρθρο για παιδιά που περίπου είναι στην ηλικία σας.
Η εκμετάλλευση της συγκυρίας για ένα εύκολο γκολ είναι μια πρόκληση. Υπάρχουν όμως σπουδαίοι - σε ήθος - αθλητές που είναι στην ηλικία σας και κυρίως σπουδαίοι και ακέραιοι προπονητές - παιδαγωγοί που δίνουν στα παιδιά ηθικά ερείσματα και σωστές ηθικές αρχές. Χαίρομαι διπλά όταν βλέπω ότι στον διεφθαρμένο κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχουν τέτοιοι προπονητές που καθοδηγούν τα παιδιά μας.

Έχει τύχει να δούμε και στο παρελθόν ομάδα που δέχτηκε γκολ ενώ τηρούσε το Fair Play, ωστόσο στη συνέχεια η αντίπαλος την άφηνε υποδειγματικά να «απαντήσει». Αυτό ωστόσο που συνέβη ανάμεσα στη Μικτή Παίδων του Ρεθύμνου με εκείνη του Λασιθίου, δεν έχει προηγούμενο.
Ενας πιτσιρικάς από το Ρέθυμνο χτύπησε κι έπεσε κάτω, η ομάδα του στη συνέχεια πέταξε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και προφανώς χωρίς να αντιληφθούν οι Λασιθιώτες τι είχε συμβεί, συνέχισαν να παίζουν και σκόραραν. Στη συνέχεια ωστόσο πήραν εντολή από τον προπονητή τους, Ιορδάνη Τσίρκινη να καθίσουν και να δεχτούν κι εκείνοι γκολ, όπως κι έγινε.
Οι Ρεθυμνιώτες πήραν τη μπάλα κι ο Θανάσης Κώτσιος έφτασε ανενόχλητος μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, σε κενή εστία ωστόσο έστειλε τη μπάλα άουτ έπειτα από εντολή του προπονητή του, Γιώργου Σπανομανώλη, ενώ κι ο ίδιος ο παίκτης φέρεται να έλεγε: «Ετσι γκολ, εγώ δεν βάζω»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης