Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Pray for Paris

Από την Παρασκευή βράδυ ακούμε τα θλιβερά γεγονότα, κάνοντας την ευχή να μην συμβούν σε εμάς. Φυσικά και δεν είναι το μόνο που ευχόμαστε αυτή τη στιγμή. Όλος ο κόσμος θρηνεί τα θύματα (που ξέρετε πόσα είναι … μέχρι τώρα). Όλοι μας δείχνουμε με την συμπαράσταση μας στον εφιάλτη των Γάλλων, που από ότι φαίνεται δεν τελειώνει με την νέα μάλλον επίθεση στην Παναγία των Παρισίων. Ευχές και λουλούδια στις γαλλικές πρεσβείες των χωρών και αμέτρητα #prayforparis στα κοινωνικά δίκτυα. Παντού διακρίνονται τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, με διαφορετικό τρόπο όπως σε μεγάλα μνημεία και σημαντικά κτίρια που μας έδειξε και η Θωμαή στο προηγούμενο άρθρο.

Δυστυχώς αυτή η εικόνα μας δίνει την εντύπωση πως το κακό έχει ξεκινήσει και πως ένας άλλος Παγκόσμιος πόλεμος μάλλον ξεπροβάλει. Το Ισλαμικό κράτος φαντάζει πιο απειλητικό από ποτέ για την Ευρώπη και την Δύση. Εύχομαι να μην πω ποτέ “σας τα έλεγα” για αυτά τα λόγια και όμως αυτά είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν τον κόσμο. Οι Τζιχαντιστές δηλώνουν με ευχαρίστηση κιόλας τον βασανιστικό γολγοθά που θα περάσουν οι –όπως αποκαλούν- άπιστοι. Είναι τραγικό να μην έχουν αυτήν την συνείδηση για αυτά που πράττουν. Το κακό όμως δεν προέρχεται μόνο από τη Συρία αλλά υπάρχει παντού –μάλιστα λέγεται πως εκείνοι που έκαναν επίθεση στη συναυλία ήταν Γάλλοι.

Πολλά δεινά μάλλον θα έρθουν αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε πρώτα για τους Γάλλους νεκρούς και έπειτα για το δικό μας μέλλον, διότι ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει κάτι που δεν περιμένουμε. Μέσα από την εφημερίδα μας ας τιμήσουμε τον άτυχο χαμό των 126 περίπου Γάλλων και ας ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς τρόμο και φόβο!

12250016_416928328503759_4585976048996133261_n

#PrayforParis και αν θέλετε κάντε και εσείς το ίδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης