Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τα πρώτα κάλαντα από το σχολείο μας!

Σήμερα τα παιδιά του Α1, έπειτα από πολλές πρόβες και σκληρή προετοιμασία, ξεκίνησαν για να τραγουδήσουν και να παίξουν με τα μουσικά τους όργανα τα κάλαντα. Επισκέφτηκαν το ορφανοτροφείο “Άγιος Στυλιανός” και το Γενικό Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”. Από το τελευταίο επισκέφτηκαν κυρίως το παιδοχειρουργικό τμήμα και το παιδολογικό. Τα πρωτάκια μας είχαν κάνει μεγάλη προετοιμασία για τα κάλαντα –καθώς έπρεπε να ετοιμαστούν ταυτόχρονα και για την χριστουγεννιάτικη εορτή που θα μας ετοιμάσουν με την κ. Τσώνη και την κ. Φαρίδου. Μαζί με τα μουσικά όργανα, είχαν φέρει επίσης και μικρά δωράκια τα οποία θα μοίραζαν στα παιδιά που θα συναντούσαν.
Το Α1 λοιπόν μετέφερε τη χαρά των Χριστουγέννων σε εκείνους που τέτοιες χρονιάρες μέρες δεν έχουν την δυνατότητα να περάσουν όπως θα ήθελαν. Κλεισμένη σε ένα κτίριο κάποια με ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα ή χωρίς γονείς και κάποιο άνθρωπο που να τα αγαπάει αρκετά όσο αυτοί, η Πρώτη κατάφερε να αλλάξει τα συναισθήματα στις καρδιές αυτών των παιδιών. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αυτό το έκαναν χωρίς κάποιο κέρδος, τουλάχιστον χρηματικό, αφού δεν απαίτησαν χρήματα αλλά και αν έπαιρναν πάλι θα δίνονταν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Σας ζητώ συγνώμη που δεν έχω φωτογραφικό υλικό αλλά νομίζω όλοι μπορείτε να φανταστείτε το κλίμα που επικράτησε. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω με την σειρά μου το Α1 για αυτήν του την καλή πράξη, έστω και με τον δικό τους τρόπο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης