Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΑΦΙΕΡΏΜΑΤΑ - Γεώργιος Σαμαράς




ο ''Big Sam'' γεννήθηκε το 1985 στο Ηράκλειο. Ο πατέρας του Γιάννης, ήταν και ο ίδιος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και του ΠΑΟ, και έτσι ώθησε το γιό του στο άθλημα. Ο Γιώργος άρχισε από τον ΟΦΗ λοιπόν, στον οποίο έπαιξε μέχρι το 2000, τότε που ο πατέρας του μετακόμισε στη Γλασκώβη, ως αθλητικός διευθυντής της Χέρεφερν. Αυτή ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να παίξει στο εξωτερικό, και έτσι έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2006 ( 88 συμμετοχές, 25 γκολ ) και ύστερα πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι για 8.000.000 ευρώ. Άξιζε τα λεφτά του πάντως, παρά τα μόνο 5 γκολ που σκόραρε.  
       Η μεγάλη αλλαγή όμως έγινε στην Σέλτικ, στην οποία πήγε αρχικά δανεικός για 6 μήνες, αλλά έμεινε για μια ζωή. Εκεί κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 1 σούπερ καπ, ενώ σκόραρε 48 φορές σε 155 αγώνες. Ο Σαμαράς έμεινε για πάντα στην καρδία των οπαδών της Σκωτίας, για την Ανθρωπιά και τη Μεγαλοψυχία του, και συγκίνησε όλο τον πλανήτη, όταν πήρε αγκαλιά ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν.


Ύστερα ακολούθησε η Γουέστ Μπρούμιτς Άλμπιον το 2014 και η  Αλ Χιλάλ το 2015. Με την Εθνική, έχει σκοράρει σε  9 από τους 81 αγώνες που έπαιξε, και όποτε σκόραρε, το έκανε σε κρισιμότατους αγώνες, όπως το 4-2 με τη Γερμανία και το 2-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού. Στον 
τελευταίο αγώνα μάλιστα παρηγόρησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ως ένδειξη fair play. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης