Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Άνοιξε μελωδικά η Ροτόντα, το σπουδαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO


Συγκινητική στιγμή για την πόλη και ιστορική η χθεσινή νύχτα που άνοιξε τις θύρες της στο κοινό το σημαντικότερο μνημείο της πόλης. Το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε έδειξε τι σημαίνει για τους κατοίκους αυτής της πόλης η Ροτόντα (πληροφορίες για το σπουδαίο μνημείο εδώ)

To πιο εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco στην πόλη, το πιο ισχυρό της από κάθε άποψη και συμβολισμό μνημείο, το αληθινό της τοπόσημο είναι και πάλι εδώ.
Και θα βρει τη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη ζωή της πόλης. Χθες τη νύχτα η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε με κάθε τιμή και λαμπρότητα τη μεγαλύτερη επιστροφή των τελευταίων δεκαετιών. Καλώς όρισε ξανά!
Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στην εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ροτόντα, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και αναστήλωσης του μνημείου.
Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά το ιστορικό μνημείο της πόλης, ακούγοντας παράλληλα ύμνους των Χριστουγέννων από την Ανατολή και τη Δύση, από το Σωματείο Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, αλλά και τη Ρωσική Ανδρική Χορωδία «Μπλαγκοζβόνιτσα» που ήρθε ειδικά από την Μόσχα, με προσφορά του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Μοναδικής σημασίας και εμβληματικό μνημείο της πόλης, η Ροτόντα, εγγεγραμμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η παράδοση της στο κοινό, είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνει την ανάδειξη του ευρύτερου αρχαιολογικού άξονα στο κέντρο της πόλης με τo ανακτορικό συγκρότημα και την αψίδα του Γαλερίου.






















Πηγή: κάντε κλικ  εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης