Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Συμμετοχή του σχολείου μας σε σχολικούς αγώνες.


Για το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προκηρυχθεί σχολικοί αγώνες που διοργανώνει το γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Για πρώτη φορά διοργανώνονται σχολικοί αγώνες τόσο νωρίς κάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.
Φυσικά το σχολείο μας έχει δηλώσει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, πρέπει να είναι από τα ελάχιστα σχολεία της πόλης μας, πλην των ιδιωτικών που συστηματικά συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις με βασικό στόχο τη συμμετοχή, τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής των μαθητών σε σχολικούς αγώνες και όχι φυσικά τη νίκη και τη διάκριση
Το χρονοδιάγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:1. αγώνες ανωμάλου δρόμου, την επόμενη Πέμπτη. θα πάρουν μέρος 5 μαθητές και 5 μαθήτριες που έχουν είχαν τους καλύτερους χρόνους στα τεστ αερόβιας ικανότητας που έγιναν στο σχολείο μας το προηγούμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος οι μαθήτριες Λούρη Ηλέκτρα, Στασινοπούλου Ηλιάνα, Χαραλαμπίδου Μαρία, Παναγιωτίδου Αλεξάνδρα (όλες της Α' τάξης,σπουδαίες αθλήτριες !!!! Να προσθέσω ότι η Δέδα Ελένη είχε επίσης σπουδαίο χρόνο αλλά παραχώρησε τη θέση της) και η Μπούτιου Σοφία από την Γ' τάξη στα 2.000 μέτρα.
 Και απο τα αγόρια, στα 3.000 μέτρα οι Χρίσκος Αρσένης, Μιχαήλ Κων/ος    Φελεσάκης   Ισίδωρος, Κουτσικάκης Δημήτρης, Τσαμασιάν Ραφαήλ.

2. Χειροσφαίριση: Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου,αγόρια και κορίτσια θα παίξουμε Handball στο κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Οι όμιλοι φαίνονται στο διπλανό πίνακα. Θα παίξουν και τα αγόρια και τα κορίτσια δυο παιχνίδια, είτε κερδίσουν είτε χάσουν.

Κυρίαρχη λογική των αγώνων είναι η συμμετοχή και η εμπειρία των αγώνων και όχι φυσικά η νίκη.3. Volleyball:Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, αγόρια και κορίτσια θα παίξουμε Volleyball στο κλειστό της ΧΑΝΘ.
Οι όμιλοι με τις ομάδες φαίνονται στο διπλανό πίνακα. Και εδώ θα παίξουμε δυο αγώνες, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε στον πρώτο αγώνα. Για πρώτη φορά θα πάρουμε μέρος και με ομάδα αγοριών, κάτι εξαιρετικά ευχάριστο.

4. Basketball:Την Tρίτη 16 Φεβρουαρίου, αγόρια και κορίτσια θα παίξουμε Basketball στο κλειστό της ΧΑΝΘ.
Οι όμιλοι με τις ομάδες φαίνονται στο διπλανό πίνακα.
Και εδώ θα παίξουμε δυο αγώνες, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε στον πρώτο αγώνα.
Η επιλογή των ομάδων θα γίνει από εμένα. Κριτήρια επιλογής: 
α) η ικανότητα, οι πιο ικανοί και έμπειροι προηγούνται
β) η ηλικία, οι μεγαλύτεροι προηγούνται.
γ) το πλάτος συμμετοχής, να πάρουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές/τριες. Άλλωστε δεν πάμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης