Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

«Χνότα στο τζάμι»

Με αφορμή ένα project, βρήκα την ευκαιρία να διαβάσω ένα βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου που λέγεται «Χνότα στο τζάμι» και θα ήθελα να σας το παρουσιάσω.


     Σε μία κοινωνία που ζει με τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, κάτω από υπερβολικούς περιορισμούς, που όλοι και όλα παρακολουθούνται από τις Αρχές, δύο συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο καθώς και κάποιοι συνάδελφοι στην εταιρία τηλεπικοινωνιών, αλλά ακόμα και ορισμένα μικρά παιδιά θα προσπαθήσουν να μην αφήσουν τον φόβο και το ψέμα να τους επηρεάσει και να τους καταστρέψει τις ζωές.
     Ένας δεκαεννιάχρονος φοιτητής, ο Άλεκ θα βιντεοσκοπήσει άθελά του την δολοφονία ενός συμφοιτητή του από τις Αρχές. Η Σιμόν, μία μυστηριώδης κοπέλα που βρίσκεται μαζί του εκείνη τη στιγμή θα εξαφανιστεί αφήνοντας μόνο ένα στοιχείο που ίσως να βοηθήσει τον Άλεκ στην πορεία του για την ανακάλυψη της αλήθειας, η οποία δεν θα συμφέρει καθόλου τους υψηλόβαθμους.
     Μετά από τόσες απογοητεύσεις, τόσο φόβο για την ίδια του τη ζωή και τόσες προδοσίες θα καταφέρει τελικά ο Άλεκ με την βοήθεια της Σιμόν να αποκαλύψει την αλήθεια.
     
     Αυτό το βιβλίο το προτείνω ανεπιφύλακτα, γιατί κυρίως εκτός του ότι με συνεπήρε διαβάζοντάς το (όπως κάθε λογοτεχνικό βιβλίο πρέπει να κάνει), με έκανε να αναρωτηθώ, πόσο μακριά βρισκόμαστε κι εμείς από μία τέτοια πραγματικότητα. Επίσης, με βοήθησε ένα κατανοήσω κάποια πολύ σημαντικά πράγματα, που θα με προβληματίζουν σε όλη μου την ζωή.

                                                                             Κυριακίδου Μελίνα -Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης