Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι άνθρωποι της Disneyland!?

Πιστεύετε πως είναι η καλύτερη δουλειά στο κόσμο να ντύνεσαι "Μίκι Μάους" και να περιφέρεσαι σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα; Ε λοιπόν δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τους χαρακτήρες της Disneyland που ανέφερε σε προηγούμενο άρθρο η Θέλια, εγώ θα σας παρουσιάσω αυτή τη φορά την συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι μασκαρεμένοι. Σε ένα πάρκο αφιερωμένο στην παιδική φαντασία, δεν είναι ταιριαστό οι άνθρωποι του να μην αποτελούν σημεία αυτής. Έτσι κάθε υπάλληλος διαλέγει την στολή ενός αγαπημένου χαρακτήρα από την ποικιλία της Disney. Ακόμα και ο επιστάτης να είσαι πρέπει να ακολουθείς αυτό. Αυτός ήταν ένας γενικός κανόνας που όλοι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε γρήγορα.


Ας πάμε όμως σε αυτά που δεν γνωρίζετε:


1. Καταρχήν πρέπει να υπάρχει πολύ προσοχή στις αντιδράσεις απέναντι στις "περίεργες" ερωτήσεις των παιδιών. Στην Disneyland δεν υπάρχει "Δεν ξέρω". Οι υπάλληλοι πρέπει να απαντάνε σε κάθε ερώτηση που τους κάνουν τα παιδιά. Γι΄αυτό βέβαια εκπαιδεύονται συχνά πυκνά στον να απαντάνε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Και αν σε ώρα υπηρεσίας γίνει κάτι τέτοιο και δεν ξέρει την απάντηση στην ερώτηση, τηλεφωνεί σε άλλους... για να την μάθει.


2. Αυτό λιγάκι είναι πως το παίρνει κανείς. Βλέπετε όταν είσαι υπάλληλος στην Disneyland δεν είσαι υπάλληλος! Ναι καλά ακούσατε. Οι "μη υπάλληλοι" είναι κάτι σαν ηθοποιοί -ακόμη και οι επιστάτες όπως είπα πριν. Έτσι θεωρούνται τα πράγματα στο μαγικό κόσμο. Ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι το "ωραίοι" και οι μισθοί των ηθοποιών.


3. Κάθε "ηθοποιός" ποτέ δεν σπάει τον ρόλο του. Φοράει πάντα το κουστούμι του ήρωά του και εκτός το ότι ξέρει την "ιστορία" του, μαθαίνει ακόμη και να έχει την φωνή του καθώς και εξασκείται στην υπογραφή του ήρωά του.


4.Αυτό μπορεί να σας φανεί περίεργο...Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να δείχνουν κάτι με το ένα δάχτυλο. (Αν μπορείτε αγνοήστε τον πρίγκηπα από επάνω - υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ωστόσο αυτός ο μάλλον χαζός κανόνας προκύπτει από δυο σοβαρούς λόγους: 1. Κάποιοι πολιτισμοί το θεωρούν αγενές να δείχνεις με το ένα χέρι και 2. θεωρείται ευκολότερο για τα παιδιά να βλέπουν τα δυο χέρια. Έλεος σε τι απευθύνονται;


5. Μετά από αυτό το περίεργο με τα δάχτυλα, ένας περιβαντολλογικός κανόνας. Αν κάποιος εργαζόμενος δει κάποιο σκουπίδι πρέπει να το μαζέψει. Ποτέ όμως να σταματήσει αυτό που κάνει και να το μαζέψει τόσο "αδιάκριτα". Έτσι χρειάζεται ένας πιο ευχάριστος τρόπος και γι' αυτό. Ααα, μην ξεχάσω να πω πως προπονούνται και για αυτό. Ανάλογη συμπεριφορά χρησιμοποιούν και κάποιος επισκέπτης "ξεράσει". Εκεί υπάρχει ο λεγόμενος κώδικα V.


6. Όπως ανέφερα και πριν κάθε υπάλληλος/ηθοποιός πρέπει να αναλαμβάνει κάποιο ρόλο ενός από τους χαρακτήρες της disney. Ωστόσο εκτός το ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν αυτόν πρέπει να του μοιάζει και λιγάκι. Γι' αυτό δεν είναι ασυνήθιστο και τυχαίο να δείτε τις πριγκίπισσες κοντές!


7. Η εργασία στην Disneyland προϋποθέτει και κάτι ακόμα. Είναι μυστική!! Κανείς έξω από το πάρκο δεν ξέρει ποιος είσαι μέσα σε αυτό και γενικότερα δεν ξέρει ότι δουλεύεις εδώ. Μοιάζει λιγάκι με James Bond αλλά προσωπικά μου ακούγεται ωραίο.


8. Αυστηρή κανόνες που προϋποθέτουν κατάλληλο κώδικα ντυσίματος και φυσικά την συμπεριφορά που αντιστοιχεί σε έναν μαγικό κόσμο. Θα είναι φλυαρία να σας εξηγώ πως πρέπει να χτενίζονται και να συμπεριφέρονται εν ώρα υπηρεσίας. Και κάτι ακόμα! Έχετε δει ποτέ καμιά Χιονάτη να έχει tatoo; Φυσικά και όχι και έτσι ισχύουν και τα πράγματα στην πραγματικότητα. Τέλος σχετικοί κανόνες υπάρχουν και για τα νύχια...Οι εργοδότες είναι σίγουρα πιο κακοί από την κακιά βασίλισσα...


Μετά από αυτά ξανασκεφτείτε να δουλέψετε στο "μαγικό" πάρκο...!

Αν θέλετε να δείτε και άλλους κανόνες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης