Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

20 Θρυλικοί Ποδοσφαιριστές 2ο μέρος (εν-ενεργεία ποδοσφαιριστές)

          
 Κάθε Κυριακή απόγευμα καθόμαστε μπροστά από την τηλεόραση παρακολουθώντας τα μεγάλα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν σε αυτά τα παιχνίδια είναι οι παρακάτω:
20: Pol Pogba (Juventus)
 O Πολ Πογκμπά είναι 21 ετών και αγωνίζεται ως μέσος με τη φανέλα της Γιουβέντους. Στην Εθνική Γαλλίας, της οποίας αποτελεί ενεργό μέλος, κλήθηκε για πρώτη φορά το 2013. Είναι ένας από τους μελλοντικούς "παικταράδες" καθώς η Real Madrit και η Barcelona θέλουν να τον αποκτήσουν.

19: Diego Costa (Chelsea)
 Ο Ντιέγκο Κόστα είναι Ισπανός διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην εθνική Ισπανίας και στον αγγλικό σύλλογο Τσέλσι.

 18: Robert Lewandowski ( Bayern München)


 Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι  είναι Πολωνός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός στη γερμανική ομάδα Μπάγερν Μονάχου. Είναι μέλος της Εθνικής Πολωνίας. Γεννήθηκε στη Βαρσοβία στις 21 Αυγούστου 1988.


 
17: Thomas Müller (Bayern München)

Ο Τόμας Μύλερ  είναι γερμανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως μέσος στην γερμανική Μπάγερν Μονάχου. Είναι μέλος της Εθνικής Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Βάιλχαϊμ της Άνω Βαυαρίας στις 13 Σεπτεμβρίου 1989.Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας που στο παγκόσμιο κύπελλο Εθνικών ομάδων το καλοκαίρι του 2014 κατέκτησε το τρόπαιο.
 16: Sergio Ramos (Real Madrit)

Ο Σέρχιο Ράμος είναι Ισπανός ποδοσφαιριστής που παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική ομάδα Ισπανίας. Αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού αλλά και ως δεξί μπακ. Ο Σέρχιο Ράμος  είναι Ισπανός ποδοσφαιριστής που παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική ομάδα Ισπανίας. Αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού αλλά και ως δεξί μπακ.
15: Mesut Özil (Arsenal)

Ο Μεσούτ Οζίλ είναι γερμανός ποδοσφαιριστής τουρκικής καταγωγής που αγωνίζεται ως μέσος στην αγγλική Άρσεναλ. Είναι μέλος της Εθνικής Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν στις 15 Οκτωβρίου 1988. Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Σάλκε του Γκεζελκίρχεν στην οποία αγωνίστηκε για 2 χρόνια (2006-2008). Ακολούθησε η Βέρντερ Βρέμης (2008-2010), με την οποία αγωνίστηκε 71 φορές, πετυχαίνοντας μάλιστα 13 γκολ. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το καλοκαίρι του 2013, την τελευταία μέρα των μεταγραφών (2 Σεπτεμβρίου), ετοίμασε τις βαλίτσες του για το Λονδίνο και για λογαριασμό της Άρσεναλ.

14:  Eden Hazard (Chelsea)

Ο Εντέν Αζάρ  είναι Βέλγος ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 7 Ιανουαρίου 1991. Αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τα χρώματα της Τσέλσι.
13: Pamillip Lahm (Bayern München)
  O Φίλιπ Λαμ  γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1983 στο Μόναχο, είναι Γερμανός ποδοσφαιριστής.
Αγωνίζεται ως πλάγιος αμυντικός και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα και στα δύο άκρα της άμυνας. Ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους πλάγιους μπακ στον κόσμο, όπως φαίνεται από την επιλογή του για την καλύτερη 23άδα του Μουντιάλ της Γερμανίας (Mastercard All Star Team) το 2006, την καλύτερη 23άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 και την καλύτερη 11άδα του Μουντιάλ του 2010, την επιλογή του στο βραβείο της ΟΥΕΦΑ για την ομάδα της χρονιάς (UEFA Team of the Year) το 2006 και το 2008, και στο αντίστοιχο βραβείο της ΦΙΦΑ (FIFA Team of the Year) το 2008.

 

12: Alexis Sanchez (Arsenal)

Ο Αλέξις Αλεχάντρο Σάντσες Σάντσες  είναι Χιλιανός διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τα χρώματα της Άρσεναλ και στην Εθνική Χιλής.
 11: Manuel Neuer (Bayern Münchin)

Ο Μάνουελ Νόιερ , γεννημένος στις 27 Μαρτίου 1986 στην πόλη Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας είναι Γερμανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στη Μπάγερν Μονάχου και στη γερμανική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών.

 10: Sergio Agüero (Manchester City)

Ο Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο ή Σέρχιο Λεονέλ Αγουέρο ντελ Καστίγιο (Sergio Leonel Agüero del Castillo) όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι Αργεντίνος ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1988, στο Μπουένος Άιρες. Αγωνίζεται ως επιθετικός για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.


9: Andrés Iniesta (Barcelona)

Ο Αντρές Ινιέστα Λουχάν είναι Ισπανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο σύλλογο της Μπαρτσελόνα ως μέσος και επίσης αποτελεί βασικό στέλεχος της Ισπανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1984 στο χωριό Φουεντεαλμπίγια της επαρχίας Αλμπαθέτε.
 8: Wein Rooney (Manchester United)

O Γουέιν Ρούνεϊ είναι Άγγλος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1985 στην πόλη του Λίβερπουλ και αγωνίζεται ως επιθετικός στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας από το 2003 και συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004 όπου ήταν και στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010.
 7: Arjen Robben (Bayern München)

Ο Άριεν Ρόμπεν  είναι διεθνής Ολλανδός ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στη Μπάγερν Μονάχου ως ακραίος επιθετικός. Θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς ποδοσφαιριστές της εποχής μας.
6: Luis Suárez (Barcelona)

Ο Λουίς Αλμπέρτο Σουάρες Ντίας γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1987 στο Σάλτο της Ουρουγουάης. Είναι ποδοσφαιριστής και αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην ομάδα της Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν του Ισπανικού πρωταθλήματος και στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Το παρατσούκλι του είναι "πιστολέρο" και η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι η επίθεση. Μπορεί να παίξει με μεγάλη άνεση στα πλάγια όσο και στο κέντρο της επίθεσης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει πολλές ικανότητες, όπως τεχνική, ντρίμπλα και τελείωμα φάσης με γκολ.
 5: Gareth Bale (Real Madrit)

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι Ουαλός ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 16 Ιουλίου 1989 στο Cardif της Ουαλίας. Αγωνίζεται ως "πλάγιος επιθετικός" στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.
   
4: Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς  γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου 1981, είναι Σουηδός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, με πολύ καλή τεχνική και εντυπωσιακό στυλ παιχνιδιού. Από το 2012 ο Ιμπραΐμοβιτς παίζει για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν.
 
3:  Neymar (Barcelona)
 Ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλώς Νεϊμάρ (Neymar) είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στο Σάο Πάολο στις 5 Φεβρουαρίου του 1992. Αγωνίζεται με την ομάδα της Μπαρτσελόνα και η θέση του είναι στην κορυφή της επίθεσης ή και ως πλάγιος επιθετικός.
2: Cristiano Ronaldo (Real Madrit)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρ είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Τον Ιούνιο του 2009 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κόστος 95 εκατομμυρίων ευρώ, το 2o μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Ο Ρονάλντο έχει στην κατοχή του τρεις Χρυσές Μπάλες, μια το 2008, μια το 2013, όπου και άλλαξε η ονομασία της σε Χρυσή Μπάλα ΦΙΦΑ, και έγινε έτσι ο πρώτος Πορτογάλος που την κατακτά δύο φορές και μία το 2014. Ενώ είναι και κάτοχος μια φορά το 2007-08 και μία το 2010-11, Χρυσού Παπουτσιού.

1: Lionel Messi (Barcelona)

Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι επίσης γνωστός ως Λέο Μέσι, γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής, είναι Αργεντινός διεθνής ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής. Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, και έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους: ο Μέσι είναι ο καλύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη διάρκεια μίας σεζόν και πρώτος καλύτερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ , διοργάνωση στην οποία έχει τερματίσει πρώτος σκόρερ τέσσερις συνεχόμενες σεζόν, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ. Είναι μαζί με τον Μίροσλαβ Κλόζε ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ του 21ου αιώνα σύμφωνα με την IFFHS και ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους, έχοντας προσπεράσει τους Γκερντ Μίλερ και Πελέ σύμφωνα με το Guinness World Records.

Οι παίκτες αυτοί είναι τα είδωλα για πολλούς νέους ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης