Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό το ξέρατε; (Νο 6)








Γεια σε όλους σας! Συγγνώμη που για αρκετό καιρό δεν ανέβασα κανένα άρθρο στη σχολική μας εφημερίδα, μα η μία υποχρέωση έφερε την άλλη και όλες μαζί, ως γνωστών, μπορούν και μας οδηγούν στο να παραμελούμε τα χόμπι και τις συνήθειές μας. Σε αυτό το άρθρο της στήλης "Αυτό το ξέρατε;" η είδηση την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι η εξής:
"Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό."
Τα δελφίνια δεν έχουν την πολυτέλεια του βαθύ REM ύπνου. Χρειάζεται να διατηρούν τις αισθήσεις τους όλη την ώρα έτσι ώστε να αναπνέουν. Εάν κοιμόντουσαν όπως οι άνθρωποι, θα ασφυκτιούσαν. Ευτυχώς για τα δελφίνια και τους πολλούς λάτρες τους, η φύση παρέχει μία σειρά από στρατηγικές για να εξασφαλίζουν επαρκής περιόδους ξεκούρασης. Όπως τα πουλιά, τα δελφίνια και τα άλλα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά είναι ικανά να κοιμηθούν μέχρι οκτώ ώρες την ημέρα, με το ένα μάτι ανοιχτό και το μισό εγκέφαλο σε λειτουργία.



Πολύ χαριτωμένα ζώα... καμία σχέση με τον τρόπο που
κοιμούνται
  

      

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον ιστότοπο http://www.otherside.gr/2013/02/zwa-pou-koimountai-perierga/ για τις πληροφορίες που δίνονται σχετικά με τα δελφίνια και τον περίεργο τρόπο που κοιμούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης