Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Μόνο η συλλογική δράση μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Η ομάδα εργασίας, όχι όλοι βέβαια γιατί αρκετά παιδιά είχαν φύγει πιο μπροστά. Θα πρέπει να ήταν πάνω από 20 παιδιά από το σχολείο μας + 3 κορίτσια από το Λύκειο με την καθηγήτρια τους κυρία Κοκκινίδου. 
Σήμερα ήταν μια σπουδαία μέρα για όλους μας γιατί ολοκληρώσαμε κάτι που το ξεκινήσαμε απο πέρυσι. "Ελάτε να φτιάξουμε την αυλή του σχολείου" λέει ο τίτλος του περιβαλλοντικού προγράμματος που τρέχει από πέρυσι. Στην πραγματικότητα, λέμε, "ελάτε να αλλάξουμε την ίδια μας της ζωή, να ελέγξουμε τα πράγματα". Γιατί, μονάχα η συλλογική δράση, η δουλειά, η άρνηση στην ιδιώτευση, την παθητικότητα, το εγώ που κυριαρχεί στην κοινωνία μας και σίγουρα και στο σχολείο μας μπορεί να δώσει μια λύση, μια προοπτική. 
Σίγουρα κουραστήκαμε πολύ, δουλέψαμε όλοι σκληρά  για αυτό που βλέπετε ή για αυτό που θα δείτε αύριο στην αυλή. Πιστεύω ότι αξίζει ο κόπος, ο ιδρώτας μας. Γιατί, μονάχα έτσι αλλάζουν τα πράγματα, μονάχα έτσι αλλάζουμε οι ίδιοι. 
Το ευχάριστο στην υπόθεση αυτή, πέρα από τα παιδιά που συμμετείχαν σήμερα σε μια ιδιαίτερα άχαρη και σκληρή δουλειά - δεν είναι και τόσο εύκολο να κουβαλάς με κουβαδάκια πάνω απο 10 κυβικά χώμα- είναι η εμπλοκή των γονέων. Ή μάλλον η συμμετοχή τους, όχι μόνο ηθικά, οικονομικά αλλά κυρίως έμπρακτα. 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δυο σπουδαίους γονείς, μέλη του συλλόγου γονέων, του κυρίου Κυριακίδη Γιώργου και Αντωνογιάννη Νίκου που δούλεψαν σκληρά μαζί μας, δίπλα μας. 
Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι γονείς. 
Επίσης, συμμετείχαν και τα παιδιά απο το Λύκειο με επικεφαλή την κυρία Κοκκινίδου Αυγή. 
Τα δυο σχολεία συνεργαζόμαστε αφού έχουμε κοινή αυλή.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης