Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ESC 2016

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεοπτικός διαγωνισμός τραγουδιού γνωστός και ως Eurovision!
O διαγωνισμός ξεκίνησε την δεκαετία του 1950 και ήταν ιδέα ενός Γάλλου μέλος από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (European Broadcasting Union) η οποία αναλαμβάνει και την αναδιοργάνωση κάθε χρόνο. Κάθε κράτος-μέλος αυτής της επιτροπής έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει και κάθε χρόνο βγαίνει και μία νικήτρια χώρα.
Όσον αφορά το 2016 ο διαγωνισμός διεξάγεται στη Σουηδία χάρης στην περσινή νίκη του Mans Zermelow, ως εκπρόσωπος της χώρας του. Αυτός μαζί με τη Petra Mede θα είναι και η παρουσιαστές των δυο ημιτελικών και του μεγάλου τελικού. Αυτή τη χρονιά το σλόγκαν του σόου είναι "Come Together". Η ημερομηνίες των ημιτελικών είναι Τρίτη και Πέμπτη, 10 και 12 Μαϊου αντίστοιχα, ενώ ο τελικός είναι το Σάββατο 14. Οι τρεις φάσεις θα γίνουν στο Global Arena της Στοκχόλμης.
Η ελληνική αποστολή αποτελεί ένα μουσικό συγκρότημα τους Argo και το τραγούδι που θα παρουσιάσουν είναι το Utopian Land, ένα τραγούδι με συνδυασμό διαλέκτων αλλά ένα σημαντικό μήνυμα...Την παρουσίαση των ημιτελικών και του τελικού την αναλαμβάνουν για μια ακόμη χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.
Μπορείτε να δείτε στο Youtube αρκετά βίντεο με τις πρόβες των διαγωνιζόμενων καθως και την πορεία τους για την Στοκχόλμη.

Πηγή: www.eurovision.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης