Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μούμια που μοιάζει με τον Βαν Γκογκ!

Μούμια που φέρει εκπληκτική ομοιότητα με αυτοπροσωπογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ ανακαλύφθηκε σε μια ισπανική εκκλησία..

Η πραγματική ταυτότητα της μούμιας, η οποία είναι μία από τις τριάντα μούμιες που βρέθηκαν κατά την αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Kίντο, κοντά στη Σαραγόσα της Ισπανίας, είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με το Discovery News, οι μούμιες βρέθηκαν τυχαία το 2011, αλλά το έργο για την μελέτη της συλλογής ξεκίνησε μόλις το 2014. Η Μερθέδες Γκονθάλεθ, διευθύντρια στο Instituto de Estudios Científicos en Momias στη Μαδρίτη δήλωσε πως το έργο είναι «σε εξέλιξη».
Η μουμιοποίηση έγινε με φυσικό τρόπο εξαιτίας του ξηρού εδάφους της περιοχής και βρέθηκαν σε μερικώς ανοιχτά φέρετρα κάτω από το δάπεδο του ναού.

Οι μούμιες, 11 εκ των οποίων είναι ενήλικες και 24 παιδιά, χρονολογούνται από τα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα και ορισμένες φορούν ρούχα μοναχού.

 «Στην Ισπανία ήταν πολύ κοινό οι άνθρωποι να θάβονται με τις συνήθειες της θρησκευτικής τάξης. Μερικές από αυτές τις μούμιες φορούν φραγκισκανικά ρούχα, αλλά δεν είναι μοναχοί» δήλωσε η González. Οι πραγματικοί μοναχοί θάβονταν ξυπόλητοι, εξήγησε, ενώ αυτοί θάφτηκαν φορώντας μια τοπική μάρκα παπουτσιών.

Η μούμια - Βαν Γκογκ φορά θρησκευτικά ρούχα και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου με αυτά στην περίφημη αυτοπροσωπογραφία του Γάλλου καλλιτέχνη.  Η González δήλωσε πως δεν ήταν ασυνήθιστο τα μαλλιά να διατηρούνται τόσο καλά σε ξηρό περιβάλλον, αλλά πρόσθεσε πως ελάχιστα είναι ακόμη γνωστά σχετικά με το άτομο αυτό.

Οι επιστήμονες θα περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, ο μεγάλος αριθμός των νεκρών παιδιών θεωρείται ως σημάδι κάποιας επιδημίας.
Ισπανία: Βρέθηκε μούμια που φέρει εκπληκτική ομοιότητα με τον Βαν
Γκονγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης