Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Memes (Μέρος 1ο)

Μέμ, Μίμ ή Memes (όπως το πάρει κανείς): Ευκαιρία για δημιουργικότητα και γέλιο
Παλαιότερα, η αγαπημένη σελίδα της έντυπης εφημερίδας ήταν πάντα η τελευταία. Κυρίως, γιατί εκεί ο βιαστικός αναγνώστης του περιπτέρου έβρισκε σε ένα τόσο δα ασπρόμαυρο πλαίσιο τον λόγο να γελάσει αλλά και το καυστικό σχόλιο του δημιουργού σχετικά με την επικαιρότητα. Τώρα, τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει τα αγαπημένα σε όλους memes. Οι δημιουργοί τους είναι συνήθως άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου, που συνδυάζουν εικόνες και λογοπαίγνια, ώστε να σχολιάσουν την επικαιρότητα, να αναφερθούν στις καθημερινές ανησυχίες των συνανθρώπων τους, ή απλά να διασκεδάσουν τους χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Ετσι κι εμείς, οι μαθητές του τμήματος Γ1, κληθήκαμε στο μάθημα των Αγγλικών, με καθηγήτρια την κα  Κωνσταντινίδου, να αναμετρηθούμε σε μια δημιουργική δραστηριότητα. Μας ανατέθηκε να βρουμε εικόνες, και παντρεύοντας αυτές με μια χιουμοριστική φράση, να φτιάξουμε μια αστεία εικόνα (Meme). Και είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί δημιουργήσαμε, γελάσαμε, και μοιραστήκαμε ιδέες και συναισθήματα. Παρακάτω θα δείτε μερικά από αυτά:

 















Λοιπόν ποια από αυτά σας άρεσαν περισσότερο; Μερικά από αυτά έχουν και σχέση με τη σχολική ζωή! Σας αντιπροσωπεύει κανένα από αυτά; Γράψτε στα σχόλια! 

(Αναμένεται το δεύτερο μέρος από το Γ2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης