Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Open House Thessaloniki 2016

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής . Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.


 Εμβληματικά κτίρια της πόλης, μνημεία, ιδιωτικές κατοικίες, μουσεία, ξενοδοχεία, γραφεία, αλλά και ιατρεία, σχολεία ακόμη και νοσοκομείο, περιλαμβάνονται στη λίστα των 85 κτιρίων και χώρων που συμμετέχουν στο φετινό Open House Thessaloniki, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 19-20 Νοεμβρίου 2016.
Αποτέλεσμα εικόνας για open house thessaloniki 2016
Πρόκειται για ένα διήμερο δωρεάν ξεναγήσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το οποίο έγινε θεσμός και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αφού φέτος θα κλείσει 5 χρόνια παρουσίας, με το κοινό να δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον.
Πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο :Κεντρική ιστοσελίδα θα μπορέσετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το Open House και στο:Κτίρια μπορείτε να δείτε τα κτίρια και τους χώρους που είναι επισκέψιμοι .

 Ακόμα , μία εκδρομή με το σχολείο θα ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία καθώς 18 Νοεμβρίου τα κτίρια είναι ανοιχτά για τα σχολεία. 


Αποτέλεσμα εικόνας για open house thessaloniki 2016
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι απ' όλα τα κτίρια και τους χώρους πιο πολύ με εξέπληξε η στάση του  μετρό!! Όμως δύο μέρες είναι λίγες για 85 κτίρια οπότε οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής ( συμπεριλαμβάνοντας και έμενα μέσα) οπότε θα πρέπει να βιαστείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης