Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

1ο τουρνουά τένις του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα αγώνων
Όμιλος Τετάρτης
Όμιλος Παρασκευής

Γκαλαϊτσης Νίκος – Μανίκας  Γιώργος:  5-1

Κοκορότσικου Αγνή -  Ασλάνη Φαίδρα:  5-2











Βαθμολογία
Όμιλος Τετάρτης

Όμιλος Παρασκευής


ΑΘΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ
ΒΑΘΜΟΙ


Γκαλαϊτσης Νίκος  
2


Κοκορότσικου Αγνή
2


Ασλάνη Φαίδρα
1


Μανίκας  Γιώργος
1


















Ο όμιλος τένις διοργανώνει για πρώτη φορά τουρνουά  τένις στο σχολείο μας.
Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος, υποχρεωτικά, όλοι και όλες του ομίλου τένις.
Μπορούν όμως να δηλώσουν συμμετοχή και μαθητές εκτός των δυο ομίλων τένις.

Ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά θα είναι ο εξής
 Όλοι παίζουν με όλους. Στην αρχή παίζουν μεταξύ τους οι μαθητές του κάθε ομίλου. Δηλαδή της Τετάρτης μεταξύ τους κάθε Τετάρτη στην ώρα του ομίλου (14:30 – 16:00) και της Παρασκευής κάθε Παρασκευή στην ώρα του ομίλου (14:30 – 16:00).

Από κάθε όμιλο βγαίνει μια βαθμολογία. 
Η νίκη δίνει 2 βαθμούς, η ήττα 1 βαθμό. 
Μόλις ολοκληρωθούν οι εντός του κάθε ομίλου αγώνες, παίζουν σε νοκ άουτ αγώνες ο πρώτος του ενός ομίλου με τον τελευταίο του άλλου ομίλου, ο δεύτερος με τον προτελευταίο, ο τρίτος με τον τρίτο τελευταίο  κ.ο.κ.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν νοκ άουτ αγώνες μεταξύ των νικητών των αγώνων αυτών. 
Στο τέλος θα προκύψει  ένα ζευγάρι που θα είναι ο νικητής- νικήτρια των δυο ομίλων οι οποίοι παίξουν σε τελικό που θα έχει επίσημο χαρακτήρα.

Όσοι και όσες είναι εκτός ομίλου τένις και θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή  (μπορεί και να μην ξέρουν τένις και θέλουν να δοκιμάσουν)θα πρέπει να δηλώσουν και τον όμιλο, δηλαδή τον όμιλο της Τετάρτης  ή τον όμιλο της Παρασκευής. Θα μπουν στη λίστα των αθλητών εκείνης της ημέρας, θα παίζουν τη συγκεκριμένη ημέρα. Αν έχουμε κάποιους/ες που είναι αθλητές έμπειροι και οι διαφορά τους με τους άλλους είναι τεράστια, μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες, αν θέλουν, αλλά δεν θα μπουν στη βαθμολογία. 

Χώρος διεξαγωγής των αγώνων τα δυο γήπεδα τένις έξω από το κλειστό γυμναστήριο. Αν κάποιοι μαθητές/τριες δυσκολεύονται να παίξουν τη συγκεκριμένη ώρα και ημέρα μπορεί να κανονιστεί ο αγώνας μια άλλη ημέρα και ώρα με τον όρο ότι θα μπορώ να είμαι εκεί και να τους δώσω τα υλικά (φιλέ, ρακέτες, μπάλες). Διαιτητές θα είναι οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει η ωριμότητα και η ευθύνη. Αν προκύψει σοβαρή διαφωνία με φωνάζετε και λύνω τη διαφορά. 






Πως θα γίνονται οι αγώνες.
Επειδή είμαστε ακόμη αρχάριοι και υπάρχει μια σχετική δυσκολία στο service θα παίξουμε 10αράκια. Ξεκινάει ο πρώτος/η με μια εύκολη  forehand πάσα και απαντάει ο άλλος/η. 
Τα δυο πρώτα χτυπήματα δεν μετράνε, αρχίζουμε να μετράμε πόντους από το τρίτο χτύπημα και μετά. Το game τελειώνει όταν ένας παίκτης/παίκτρια φτάσει πρώτος στους 10 πόντους και με διαφορά 2 πόντων. 
Δηλαδή 10-8. Αν το σκορ γίνει 9-9, τότε τελειώνει στα 11 (11-9) αν γίνει 10-10 τελειώνει στους 12 κ.ο.κ.

Νικητής/τρια είναι αυτός/η που θα φτάσει πρώτος/η στα 5 νικητήρια game. Δηλαδή, μπορούν να υπάρξουν τέτοιας μορφής αποτελεσμάτων, 5-0, 5-3, 5-4 κ.λ.π.


Ελπίζω να υπάρχει ανταπόκριση και να γίνει μια αληθινά ωραία γιορτή, μοναδική τενιστική εμπειρία για όλους. 
Άλλωστε σκοπός του τουρνουά είναι να ζήσουν οι μαθητές/τριες το τένις, τις δυσκολίες και την πρόκληση του αγώνα. 
Δηλώστε συμμετοχή σε μένα, άμεσα, είτε μέσω e-mail (2pgthess@gmail.com) είτε προσωπικά, δηλώνοντας πάντα το group (Τετάρτη ή Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης