Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Το 2017 για τον αθλητισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για sports backgroundΤο έτος 2017 φτάνει στο τέλος του, έτσι αποφασίζω να σας υπενθυμίσω κάποια σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στο χώρο κάποιων αθλημάτων.











Ποδόσφαιρο 


Σχετική εικόναΣχετική εικόναΤο ποδόσφαιρο μας απασχόλησε αρκετά και το 2017. Τον πρώτο μήνα αυτού του χρόνου ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδεικνύεται  ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2016.  Τον Φεβρουάριο το Καμερούν κατακτάει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Τον Μάρτιο η Μπαρτσελόνα ολοκληρώνει την (ίσως) σπουδαιότερη ανατροπή στο Τσάμπιονς Λίγκ κερδίζοντας την Παρί στη "φάση των 16" με 6-1. Τον Μάιο η Τσέλσι στέφεται πρωταθλήτρια Αγγλίας, η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας, η Μπάγερν Μονάχου πρωταθλήτρια Γερμανίας, η Γιουβέντους πρωταθλήτρια Ιταλίας, η Μάντσεσερ Γιουνάιτεντ κατακτάει το ΟΥΕΦΑ ΓΙΟΥΡΟΠΑ  ΛΙΓΚ και η Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει το  ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.  Τον Ιούνιο ο Τιοτέ παίκτης της εθνικής Ακτής Ελεφαντοστού χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης.Τον επόμενο μήνα η Γερμανία κατακτάει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Τον Οκτώβριο η Αίγυπτος καταφέρνει και εξασφαλίζει την συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 27 χρόνια.Τον τελευταίο μήνα αυτού του έτους ανακοινώνεται ότι ο κάτοχος της χρυσής μπάλας για το 2016 είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος τον ίδιο μήνα κατακτάει το παγκόσμιο κύπελλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.Το 2017 για το ποδόσφαιρο σημαδεύτηκε και από αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών όπως αυτή του Πίρλο, του Αλόνσο και του Τόττι.











Μπάσκετ 

Σχετική εικόνα
Τον Μάιο η Φενέρμπαχτσε κερδίζει στο τελικό τον Ολυμπιακό και έτσι κατακτάει την Ευρωλίγκα, MVP της διοργάνωσης ανακηρύσσεται ο Σέρχιο Γιούλ.  Τον Ιούνιο οι Γκόλντεν Στέιτς Γουόριορς φτάνουν στη κορυφή του NBA για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Τον ίδιο μήνα ο Ράσελ Γουέστμπρουκ παίρνει το τίτλο του MVP, ενώ ο "Greak Freak"  το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη.Στα τέλη του Αυγούστου ξεκινάει και το Ευρωμπάσκετ στο οποίο στέφεται πρωταθλήτρια η εθνική Σλοβενίας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρωταγωνιστές αυτού του τίτλου είναι ο Ντράγκιτς και ο 18χρονος Ντόνσιτς.



Στίβος

Αποτέλεσμα εικόνας για mo farah and usain boltΟ Uain Bolt ολοκληρώνει την καριέρα του με άδοξο τρόπο. Στα 100μ τερματίζει τρίτος, ενώ στην σκυτάλη 4Χ100 δεν τερματίζει λόγο τραυματισμού. Η Κατερίνα Στεφανίδη παίρνει για άλλη μια φορά το χρυσό στο άλμα επί κοντό με άλμα 4.91.  Το 2017 σταμάτησε και ο Μο Φάρα ένας από τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων(5.000μ.-10.000μ.).




Ο Ελληνικός αθλητισμός το 2017


 Το 2017 ήταν μια αρκετή καλή χρονιά για τους Έλληνες αθλητές και τις ελληνικές ομάδες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μια φανταστική σεζόν στο NBA και για αυτό τον λόγο έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε ALL STAR GAME. Επίσης ο Λευτέρης Πετρούνιας, παίρνει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της και μετά τα μετάλλια στους ολυμπιακούς αγώνες παίρνει και το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο.  Η εθνική ομάδα πόλο αντρών κατακτάει την πρώτη θέση ενώ αυτή των γυναικών τη δεύτερη.Επίσης η εθνική ομάδα νέων στο μπάσκετ κερδίζει στο τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το Ισραήλ και στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.Τον Σεπτέμβριο ο Νίκος Γκάλης γίνεται "αθάνατος" μπαίνοντας στο Naismith Memorial Hall of Fame.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης