Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αυτά ειναι τα καλυτερα μουσεια του κοσμου
Όταν η ιστορία «κλείνεται» στους τοίχους.
Τα μουσεία αντικατοπτρίζουν τη χώρα, την ιστορία και τον πολιτισμό του λαού της. Για παράδειγμα, η κατανόηση του παρελθόντος και του παρόντος ενός τόπου ξεκινάει από τα μουσεία.
Λογικό λοιπόν κατά την διάρκεια των ταξιδιών αν όχι η πρώτη να είναι από τις πρώτες  επιλογές  μας . Αυτά λοιπόν είναι τα καλύτερα μουσεία του κόσμου που θα ήταν ωραία να επισπευτείτε…
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/Victoria-and-Albert-Museum-640x400.jpg

 

VICTORIA AND ALBERT MUSEUM, ΛΟΝΔΙΝΟ

Ένα από τα καλύτερα του κόσμου, το μουσείο Victoria & Albert είναι η ιδανική πρώτη σας επιλογή. Οι μόνιμες συλλογές του είναι ένας φόρος τιμής σε μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης και χειροποίητα υλικά που έχει δημιουργήσει ο πολιτισμός. Βιβλία, έργα τέχνης, γυάλινα, κεραμικά, μόδα, έπιπλα: όλα είναι εδώ και στεγάζονται μέσα στην… αίγλη του 19ου αιώνα. Με ζωντανή μουσική και διάφορες προσωρινές εκθέσεις, είναι το επίκεντρο του μουσειακού χάρτη του Λονδίνου.
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82.jpg

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ

Το Μουσείο Επιστήμης (Science Museum) του Λονδίνου βρίσκεται στο Κένσινγκτον, πολύ κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Μουσείο Βικτόρια & Άλμπερτ. Έχει πάνω από 300.000 εκθέματα στη συλλογή του και πολλές διαδραστικές εκθέσεις.
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/National-Museum-of-Natural-Science-Taiw.jpg

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΑΙΒΑΝ

Το Μουσείο Φυσικών Επιστημών στο κέντρο της Taichung, στην Ταϊβάν, αύξησε κατά 15% τους επισκέπτες μεταξύ 2012 και 2013, περίπου δηλαδή 3,4 εκατομμύρια άτομα το επισκέφτηκαν το 2013.

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/Musee-dOrsay-640x400.jpg

MUSEE D'ORSAY, ΠΑΡΙΣΙ

Το Μουσείο Ορσαί βρίσκεται κατά μήκος του Σηκουάνα, απέναντι από το Μουσείο Λούβρο και στεγάζεται σε έναν μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900, φιλοξενώντας στις συλλογές του γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής ιμπρεσιονιστών. Η ιστορία της δημιουργίας του το καθιστά ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα μουσεία των Παριζιάνων.

Σχετική εικόνα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΑΝΓΚΑΗΣ

Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σανγκάης αυξάνει διαρκώς την επισκεψιμότητα του και η ίδια η κυβέρνηση στηρίζει το στόχο αυτό.


http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/centre-pompidou-20210-640x371.jpg
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΜΠΙΝΤΟΥ, ΠΑΡΙΣΙ
Η κατασκευή του κτιρίου από γυαλί και μέταλλο σε κεντρική τοποθεσία στη γειτονιά του Beaubourg αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις από τους ανθρώπους που αντιπαθούν την ιδέα ενός «διυλιστηρίου πετρελαίου» σε μια ιστορική περιοχή. Αλλά όταν το μουσείο άνοιξε το Δεκέμβριο του 1977 έγινε μεγάλη επιτυχία. Αρχικά σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει περίπου 5000 επισκέπτες την ημέρα, αλλά το Centre Pompidou είχε να υποδεχτεί πάνω από 25.000 επισκέπτες ημερησίως και έτσι το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Παρίσι. Το Κέντρο Πομπιντού φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου της σύγχρονης τέχνης αλλά περιέχει επίσης μία πολύ δημοφιλή βιβλιοθήκη, ένα βιβλιοπωλείο, κινηματογράφο και μια βεράντα. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πληροφοριών ή BPI μπορεί να υπερηφανεύεται για μια συλλογή από 450.000 βιβλία, 2.600 περιοδικά και ένα μεγάλο αριθμό νέων μέσων ενημέρωσης. 
http://pixel.rubiconproject.com/exchange/sync.php?p=criteo&redir=http%3a%2f%2fdis.criteo.com%2frex%2fmatch.aspx%3fc%3d28%26uid%3duid

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Το δημοφιλέστερο μουσείο φυσικής ιστορίας του κόσμου βρίσκεται πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, είναι κομμάτι του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν και ιδρύθηκε το 1910. Στεγάζει πάνω από 126 εκατ. εκθέματα -πανίδα και χλωρίδα, απολιθώματα κ.λπ.-, αλλά και αρχαία αντικείμενα και ανθρώπινα εργαλεία.
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/natural_history_washington.jpg


http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/Tate-Modern-640x400.jpg

TATE MODERN, ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ είναι ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης που αποτελεί μέρος του δικτύου μουσείων Τέιτ. Είναι η πιο δημοφιλής πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης και ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα για τους επισκέπτες του Λονδίνου. Στεγάζεται σε έναν πρώην σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσιάζει εκθέσεις διεθνούς μοντέρνας τέχνης από το 1900 έως σήμερα. Εκεί θα δείτε έργα σημαντικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, όπως ο Picasso, ο Warhol και ο Dali. Η είσοδος στις εκθέσεις της μόνιμης συλλογής είναι ελεύθερη.

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/Natural-History-Museum.jpgNATURAL HISTORY MUSEUM, ΛΟΝΔΙΝΟ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Natural History Museum) είναι ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο εντυπωσιακά μουσεία του Λονδίνου, έχει περίπου 70 εκατομμύρια εκθέματα, μεταξύ των οποίων και κάποια είδη που συνέλεξε ο ίδιος ο Δαρβίνος. Περιλαμβάνει πέντε τομείς: Βοτανική, Εντομολογία, Μεταλλειολογία, Παλαιοντολογία και Ζωολογία.
Το μουσείο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη συλλογή των δεινοσαύρων του, μέρος της οποίας επισκέφτηκε και την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2011. Μόλις μπείτε στην κεντρική αίθουσα θα σας υποδεχτεί το αντίγραφο του σκελετού ενός Διπλόδοκου 32 μέτρων. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε τη ζώνη του μουσείου που θέλετε να εξερευνήσετε.
Αποτέλεσμα εικόνας για βατικανο

ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΡΩΜΗ

Τα Μουσεία Βατικανού που στεγάζονται εντός του Βατικανού (Città del Vaticano) στη Ρώμη, είναι συγκρότημα μερικών εκ των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών (2008). Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Για να τα θαυμάσει, ο επισκέπτης περνά από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι πασίγνωστα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες (frescoes). Τα μουσεία ιδρύθηκαν από τον Πάπα Ιούλιο Β’ στις αρχές του 16ου αιώνα.
Τα Μουσεία ξεκίνησαν με την αγορά μιας μαρμάρινης γλυπτικής σύνθεσης πριν από 500 χρόνια. Το άγαλμα αυτό ήταν του ιερέα Λαοκόοντα, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, προσπάθησε να πείσει τους αρχαίους Τρώες να μην δεχθούν σαν «δώρο» των Ελλήνων, τον Δούρειο Ίππο. Ανακαλύφθηκε σε αμπελώνα δίπλα στην βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε της Ρώμης στις 14 Ιανουαρίου του 1506 και με εντολή του Πάπα Ιουλίου Β’ εξετάστηκε από τους αρχιτέκτονες του Βατικανού Μιχαήλ Άγγελο και Τζουλιάνο ντα Σανγκάλλο. Οι δυο τους πρότειναν την άμεση αγορά του αγάλματος, όπως και έγινε. Ο πάπας τοποθέτησε το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα και των παιδιών του που στραγγαλίζονται από φίδια σε δημόσια θέα ακριβώς ένα μήνα μετά την ανακάλυψή του. Τα Μουσεία γιόρτασαν επισήμως την 500ή τους επέτειο τον Οκτώβριο του 2006 με το άνοιγμα προς το κοινό των εκθεμάτων από τις ανασκαφές της νεκρόπολης του Βατικανού [2].

Σχετική εικόνα

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1824 και στεγάζει σήμερα μια από τις πλουσιότερες συλλογές πινάκων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι 2.300 πίνακες που διαθέτει καλύπτουν την περίοδο από τα μέσα του 13ου αιώνα έως το 1900. Βρίσκεται στην Πλατεία Τραφάλγκαρ και τα έργα που εκθέτει θεωρείται ότι ανήκουν στο Βρετανικό λαό και γι’ αυτό η είσοδος στην Πινακοθήκη είναι δωρεάν (αυτό δεν ισχύει για τις ειδικές περιστασιακές εκθέσεις που διοργανώνει). Μπορείτε να πάρετε μία ιδέα των εκθεμάτων, από την ιστοσελίδα της Πινακοθήκης, όπου δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως The Met) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872 και βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν. Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/National-Museum-of-China-Beijing-640x400.jpg

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΑΣ, ΠΕΚΙΝΟ

Το κτίριο του Εθνικού Μουσείου της Κίνας βρίσκεται στο Πεκίνο, στην ανατολική πλευρά της Πλατείας Τιενανμέν. Έχει έκταση περίπου 200.000τ.μ., ενώ οι 48 εκθεσιακοί του χώροι καταλαμβάνουν 70.000τ.μ., κάτι που το κάνει το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο από άποψη εμβαδού και έχει στη συλλογή του συνολικά 1.200.000 αντικείμενα, που περιλαμβάνουν περίτεχνα και χρωματιστά σκεύη της Νεολιθικής Εποχής, το Χόου Μου Γου Ντινγκ, που είναι το μεγαλύτερο σκεύος για θυσίες από ορείχαλκο της Δυναστείας Σανγκ που έχει σωθεί μέχρι σήμερα, τρίχωμα κεραμικά αγαλματάκια χορευτών της Δυναστείας Τανγκ, ελαιογραφίες από την ίδρυση της Νέας Κίνας κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ, ΠΑΡΙΣΙ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ, ΠΑΡΙΣΙ

Το μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης – το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν25 αίθουσες ή χώρους.
Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο ακροπολησ
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/06/25/Victoria-and-Albert-Museum-640x400.jpgΤο Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήναενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.
Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουλίου 2009. Στις 20 Ιουλίου του 2009, πραγματοποιήθηκαν, μεγαλοπρεπώς, τα εγκαίνια του Μουσείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης