Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα Τούμπα


    Γεία σας από εμένα και καλή σχολική χρονιά! Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κατασκευή του καινούριου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ... Με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ άρχισαν η φήμες για καινούριο γήπεδο με κορύφωση το επίσημο βiντεο της ΠΑΕ με σχέδια με ένα νέο γήπεδο(το βλέπετε παρακάτω)


Το προηγούμερο Σαββάτο(8/9) κατά την ομίλια του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης ανακοίνωσε την παραχώρηση 21 στρεμάτων που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.


Με την σειρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Κάμμενος επισκέφθηκε την Τούμπα την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου για να πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο της Τούμπας. Αργότερα δήλωσε τα παρακάτω...«Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσουμε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι της πόλης. Όπως και άλλες ΠΑΕ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν τα δικά τους γήπεδα, έτσι και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το δικό της στολίδι.Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, έναν χώρο περί 21 στρέμματα να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει ένα διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρηση τους.Είναι επάνω οι νομικοί μας και οι νομικοί σύμβουλοι και σήμερα θα έχουμε τελειώσει την τροπολογία. Ελπίζω να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που υπάρχει για την στρατιωτική δικαιοσύνη μέσα στις επόμενες ημέρες. Από τη μεριά του Υπουργείου Άμυνας, η τροπολογία θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.Εμείς θα κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, με την κατάθεση τροπολογίας και θα χρειαστούν δέκα ημέρες για να ψηφιστεί από την Βουλή».
Αμέσως μετά ο  αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης δήλωσε ότι «Στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα αρχίσει το γκρέμισμα αυτού του γηπέδου, για να ξεκινήσει μετά η ανέγερση του νέου. Όλα είναι υπό συζήτηση, αλλά το πιο πιθανόν είναι να γκρεμιστεί το γήπεδο και να φτιαχτεί από την αρχή το καινούριο» 



Αξιοσημείωτο είναι τα ποστ που ανέβασε ο Γιώργος Σαββίδης για την κατασκεύη του καινούριου γηπέδου ανεβάζοντας φωτογραφίες του γηπέδου της  Juventus και σημειόνοντας ότι το γήπεδο θα εχει χωριτικότητα πάνω  από 40.000 και τα σχέδια θα τα διαλέξουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οπότε η γειτονιά του σχολείου μας σε μερικά χρόνια θα ομορφύνει αφόυ θα υπάρχει ένα γήπεδο-στολίδι.

Πηγες:
SDNA
INPAOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης