Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ένα σημαντικό γεγονός για την ιστορία των γυναικών

 KAMALA HARRIS

Στις 7 Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και η Καμάλα Χάρις έγινε η πρώτη , αλλά όχι και η τελευταία όπως λέει η ίδια, η  πρώτη έγχρωμη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση αντιπρόεδρου.

Βέβαια αυτό γίνεται ένα ιστορικό σημείο  καθώς με αυτόν τον τρόπο η ίδια άνοιξε καινούριους δρόμους για πολλούς ανθρώπους συγκεκριμένα τα μικρά κορίτσια που έχουν ως όνειρο μια τέτοια θέση και ποτέ δεν την είχαν  δει πραγματικά να αντιπροσωπεύεται από μια γυναίκα "γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου".

Βλέποντας την Καμάλα στην θέση αυτή δημιουργείται το ερώτημα "αφού μπόρεσε, γιατί να μην μπορέσω και εγώ" που όπως βλέπουμε στην σημερινή κοινωνία συνεχίζει να υπάρχει η ιδέα των "πρότυπων".

"Η μητέρα μου όταν ήρθε εδώ στα 19 δεν περίμενε ίσως ότι θα ερχόταν μία τέτοια στιγμή. Γυναίκες από την Ασία, αφροαμερικανές, λατίνες, έχουν την δύναμη να στηρίξουν την δημοκρατία. Όλες οι γυναίκες που πάλευαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την δημοκρατία και τώρα μία νέα γενιά μάχεται για τον ίδιο σκοπό. Για τους κόπους τους βρίσκομαι εδώ. Για τα όνειρα και τους στόχους τους. Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία"είπε η Καμάλα με λόγια σχεδόν συγκινητικά.

Η κοινωνία και οι ρόλοι οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτήν ακόμα δεν έχουν γίνει προσιτά σε όλους αλλά με αυτό το παράδειγμα φαίνεται πως η κοινωνία βελτιώνεται και πρόκειται να ακολουθήσουν και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης