Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πως είναι ο καλός δάσκαλος για σας;

 "Η πρώτη δεν ήταν και τόσο καλή, διότι δεν με διόρθωσε σε ένα σημαντικό λάθος που έκανα.
Η επόμενη δασκάλα μου μού είπε ότι το έκανα λάθος και έτσι το διόρθωσα! Το κακό όμως ήταν ότι ήταν  πολύ χαλαρή. Δεν δουλεύαμε αρκετά.
Η τελευταία και καλύτερη πιστεύω ήταν η κυρία Ειρήνη.  Αυτή μας έμαθε πραγματικά την τεχνική του μπαλέτου στο επίπεδο που ήμουν (φυτώριο λέγεται)."
 
Με αφορμή τις σκέψεις της Μαρίας Σαββίδου για τις δασκάλες χορού που είχε, θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό σχετικά με το πως έχετε στο νου σας τον ... ¨καλό δάσκαλο".
Ποιά είναι εκείνα τα  απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δάσκαλος για να τον θεωρήσετε πολύ καλό, πετυχημένο, αποτελεσματικό, αγαπημένο; Πως είναι αυτός ο δάσκαλος για να μπορεί να σας εμπνεύσει, να σας δώσει όραμα; 
Αυτά τα χαρακτηριστικά θα ήθελα να τα βάλετε σε μια ιεραρχία βάζοντας στην αρχή τα πιο σημαντικά κατά τη γνώμη σας. Τα σχόλια μπορεί να είναι είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Μπορείτε να τα βάζετε, κάτω από αυτή την ανάρτηση ή να μου τα στέλνετε στο mail που έχω για εδώ, για την εφημερίδα μας, δηλαδή στο 2pgthess@gmail.com  και τα οποία θα τα δημοσιεύω είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, ανάλογα με την επιθυμία σας.
 
Σχόλια μπορούν να κάνουν όλοι, ανεξάρτητα αν είναι συντάκτες ή όχι της εφημερίδας.
 
Καταγράψτε λοιπόν τις δικές σας εμπειρίες, αναφέρετε περιπτώσεις, χωρίς φυσικά να αναφέρετε ονόματα, από δασκάλους που κατά καιρούς είχατε ή έχετε και τους οποίους για τους λόγους που θα αναφέρετε τους θεωρείτε σπουδαίους.
Επίσης, μπορεί να είναι και ένας φανταστικός δάσκαλος, που ποτέ δεν είχατε αλλά θα θέλατε να έχετε. Και όταν μιλάμε για δάσκαλο, μιλάμε για όλων των ειδών, από χορού έως τον φιλόλογο ή τον μαθηματικό σας, από την δασκάλα της μουσικής στο ωδείο ή του σκι  στο βουνό έως την νηπιαγωγό σας. Περιμένω τοποθετήσεις...                                                                                             
                                                                                         Γιαννούδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης