Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο χορόςTecktonik


 Ένα νέο φαινόμενο του χορού είναι το "Tecktonik." Εμφανίστηκε στη Γαλλία το έτος 2000, για ένα μουσικοχορευτικό βράδυ που πραγματοποιήθηκε στο Metropolis, ένα νυχτερινό κέντρο στα προάστια του Παρισιού.

   Ονομάστηκε "Tecktonik" επειδή η μουσική που διέρχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν μουσικές "techno" ή "electro" του Νότου και μουσική "techno" ή "hardtek" (γιατί έτσι ονομάζεται) του Βορρά (από το Βέλγιο, την Ολλανδία και ακόμα από την Ελβετία). Εξ ου η αναφορά στις τεκτονικές πλάκες, οι μουσικές αλληλοσυγκρουόντουσαν.

   Σήμερα, υπάρχουν πολλά βράδια που ονομάζονται "Tecktonik killer" και λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον μια φορά το μήνα στο Metropolis και οι νέοι πηγαίνουν όλο και περισσότερο, και το Tecktonik έχει τώρα γίνει εμπορικό και αυτά τα βράδια κάνουν θραύση όποτε γίνονται.

   Για κάποιο χρονικό διάστημα, το Tecktonik έχει καταντήσει σ' ένα στυλ, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ενδυματολογικές κι ένα ειδικό κούρεμα. Τώρα η μουσική hardtek ονομάζεται Tecktonik, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να λέγεται έτσι, όμως συνεχίζουμε να λέμε Tecktonik παρά Hardtek. Τέλος, το Tecktonik είναι ένας χορός, αναμειγνύεται με ορισμένα βήματα hip hop και jumpstyle (χορός του Βελγίου). Σε κάθε περίπτωση, το Tecktonik περιλαμβάνει 4 τύπους χορού: jumpstyle, hardstyle, vertigo και electro.

 Μπορείτε να δείτε ότι η μόδα είναι η φανέλα Tecktonik, το περιβραχιόνιο και το τζιν "slim", είναι ένα τζιν που είναι λίγο μακρύ και σφιχτό. Υπάρχουν μερικοί που βάζουν και γάντια με οργανικό χρώμα, μακριές γκέτες με ρίγες, κλπ.

 
Το κούρεμα ήδη υπήρχε, είναι τα μαλλιά λίγο κοντά πάνω στο κεφάλι, μακριά μαλλιά πίσω και ξυρισμένα στις πλευρές με το μακρύ λειρί. Στη Γαλλία, επανέρχεται στη μόδα.
Το κούρεμα μπορεί να είναι ιδιότροπο κάνοντας ένα μοτίβο στις πλευρές όπως το δείχνει η παραπάνω φωτογραφία που σχηματίζει έναν αετό. Υπάρχουν κι αλλά μοτίβα, για παράδειγμα μπορεί να έχει ένα αστέρι και πολλά άλλα σχέδια.


   Όπως είπαμε νωρίτερα το Tecktonik έχει 4 τύπους χορούς. Αλλά στις αρχές του, το Tecktonik χορευόταν στο hardstyle, το hardstyle είναι ένα παράγωγο της jumpstyle ένα χορευτικό που το χορεύουν στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Έγκειται σε πηδήματα προσπαθώντας να κάνουν φιγούρες, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Σήμερα το hardstyle είναι να πηδάμε, να χορεύουμε με τα χέρια παίρνοντας τα χέρια γύρω από το κεφάλι, κάπως σαν τα χρόνια ντίσκο με το voguing, αλλά πιο "άγρια".

   Το Vertigo είναι ένας χορός που εφευρέθηκε από μια ομάδα έφηβων τους SMDB "Suck My Dick Biatch" είναι ένα χορευτικό λίγο πιο ευέλικτο. Επίσης ονομάζεται "Milky Way".

   Τέλος, το Electro προέρχεται εντελώς από το hip hop, δηλαδή είναι μερικά βήματα hip hop αλλά σε μουσική electro.

   Η Dessfloor είναι μια βραδιά, μεταξύ πολλών άλλων, που λαμβάνει χώρα στο Metropolis. Πρόκειται για μάχες χορούς Tecktonik (hardstyle) όπως τις μάχες hip hop. Dessfloor, διότι ο DJ που έπαιζε κατά τα βράδια ήταν ο DJ Dess.

   Για να κερδίσουμε την Dessfloor, πρέπει να προκριθούμε στα διαφορετικά τουρνουά. Η νίκη του τουρνουά καθορίζεται από το χειροκροτήμετρο που εκτελείται από το κοινό. Ο Treaxy ήταν ο τελευταίος νικητής της Dessfloor το 2007.

   Σαν το Dessfloor, το Vertifight είναι ένας αγώνας που χορεύουν Electro. Δεν παίρνει χώρο στο Metropolis, αλλά σε μια αίθουσα στο Παρίσι για το απόγευμα.

   Οι πιο διάσημοι DJ είναι: ο DJ Furax, ο DJ Dess, ο DJ RVB, η LADY TOM, ο Deepack, ο Max B Grant, ο DJ Coone, ο Michael Kaiser, και η Miss Hiroko.

Βέβαια είναι κι άλλοι πολλοί DJs.
  Αλλά σ΄ αυτό το συγκρότημα είναι και η Mathou, ο Cryoo, ο Nunux, Rom1, ο   Tazzer,ο Wiwi,ο Omar και ο MajestiK. Τώρα είναι το πιο διάσημο συγκρότημα Tecktonik.

Μπορούμε να πούμε πως αυτή η μουσική είναι μια καινούργια μόδα που ακολουθούν πολλοί. 



                                                                                   της Ναυσικάς Δάιου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης