Τι και αν υπάρχει οικονομική κρίση ή όχι, κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές.
Το παρακάτω θέμα είναι αφιερωμένο σε όσου αγαπούν το φαγητό................................και έχουν αρκετά χρήματα.
Γιατί? Για δείτε...
Μανιτάρια Matsutake – 2.000 δολάρια/ κιλό
Δεν πειράζει. Βολευόμαστε και με τα δικά μας!
Η σπανιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας μανιταριών που είναι ιδιαίτερα φημισμένα στην Ιαπωνία, καθορίζει και την τιμή τους.
Μπέϊγκελ (Bagel) του ξενοδοχείου Westin Hotel στη Νέα Υόρκη – 1.000 δολάρια
Το συγκεκριμένο αρτοσκεύασμα μπέϊγκελ είναι το ακριβότερο που έχει πωληθεί ποτέ. Και αυτό διότι είναι γαρνιρισμένο με τυρί κρέμας από τρούφα και διάφορα άλλα ακριβά υλικά.
Ομελέτα « The Zillion Dollar Frittata» – 1.000 δολάρια
Μπριζόλα από κρέας Wagyu – 2.800 δολάρια
Τα 150 γραμ. φιλέτου στην Ιαπωνία, κοστίζουν περίπου 50 δολάρια, ωστόσο στο Craftsteak της Νέας Υόρκης ένα rib eye σε ιδιωτικά πάρτι σερβίρεται μόνο εάν ο γευσιγνώστης καταβάλει 2.800 δολάρια.
Πίτσα «Pizza Royale 007» – 4.200 δολάρια
Τα συστατικά της συγκεκριμένης 12 ιντσών πίτσας ανεβάζουν την τιμή της στα ύψη. Το δημιούργημα το σεφ Domenico Crolla περιέχει αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, χαβιάρι μαριναρισμένο σε σαμπάνια, καπνιστό σολομό από τη Σκωτία, προσούτο και παλαιωμένο βαλσάμικο. Το πιάτο αυτό είναι επίσης διακοσμημένο με φύλα χρυσού.
Καρπούζι Densuke – 6.100 δολάρια
Πεπόνι Yubari – 15.000 δολάρια
Χρυσό πιο φθηνά αγοράζει κανείς!
Χαβιάρι Beluga (τύπου Almas) – 25.000 δολάρια/ κιλό
Η ποικιλία ενός τύπου χαβιάρι που έρχεται από το Ιράν και ονομάζεται «Almas»(διαμάντι) θεωρείται το πιο σπάνιο και άρα πιο ακριβό χαβιάρι στον κόσμο. Το χρώμα του θυμίζει αυτό του μαργαριταριού και η γεύση του θεωρείται εκλεκτή.
Άσπρη τρούφα – 2.000 με 4.500 δολάρια/κιλό (τιμή – ρεκόρ 330.000 δολάρια)
Τζουρέλη Ρόζμαρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου