Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

το πολύτιμο νερό

Ένα απλό βίντεο που συγκίνησε τον κόσμο μας δείχνει πώς θα ζούμε το 2070 αν συνεχίσουμε να σπαταλάμε το νερό.


 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανεβάζεις Στέλλα.
    Ελπίζω όλο αυτό το ενδεχόμενο που εμφανίζεται στο βίντεο να είναι ένα κακόγουστο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
    Δυστυχώς, το πιθανότερο σενάριο στο μέλλον είναι να έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το νερό αφού οι ειδικοί πιθανολογούν ότι οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται με κυρίαρχο αίτιο τον έλεγχο του νερού και την διαχείριση των υδάτινων πόρων .
    Ελπίζω ότι η οικολογική ευαισθητοποίηση της εκάστοτε κοινωνίας να είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ώστε και η δική μου και η δική σας γενιά να αφήσει στα παιδιά του μέλλοντος, στα δικά σας παιδιά μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον.
    Ας μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι της φύσης και στην πραγματικότητα είναι φιλοξενούμενος ενός πολύπλοκου και αυτόνομου οικοσυστήματος που ζεις και λειτουργεί παράλληλα και ανεξάρτητα με την ανθρώπινη φύση.
    Και με αφορμή αυτό το θέμα θα ήθελα να αναφερθώ στο φλέγον ζήτημα της εποχής και του τόπου μας και αναφέρομαι στο ζήτημα των μεταλλείων χρυσού που πρόκειται να γίνει στην Βορειοανατολική Χαλκιδική, σχεδόν 100 χιλιόμετρα από το σπίτι μας.
    Σύμφωνα με τους πολέμιους των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι η υπεράντληση των υδάτινων πόρων της περιοχής που παράλληλα με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο οικοσύστημα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης