Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η "ανακυκλωμένη ορχήστρα", γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας της κατανάλωσης

Όταν βγαίνεις από ένα 10ήμερο αλόγιστης κατανάλωσης και εφησυχασμού δεν μπορείς παρά να ταράζεσαι όταν βλέπεις μια τέτοια είδηση. Μιλάμε για παιδιά που ζουν στην απόλυτη φτώχια και στην απόλυτη ένδεια ψάχνοντας τρόπους επιβίωσης από αυτά που πετούν τα αντίστοιχα με σας παιδιά της Παραγουάης.
Κι όμως αυτά τα παιδιά δεν περιορίζονται μονάχα στο να επιβιώνουν από τα σκουπίδια της εκεί κατανάλωσης αλλά και να παράγουν τέχνη. Δείτε το βίντεο, διαβάστε την ιστορία και προβληματιστείτε........................................................................................................................
Η "ανακυκλωμένη ορχήστρα": Τα παιδιά που ζουν στα σκουπίδια και στέλνουν στον κόσμο μουσική
 
 

     
 

Όταν ακούω τον ήχο του βιολιού, νιώθω πεταλούδες στο στομάχι. Είναι ένα συναίσθημα που δε μπορώ να εξηγήσω", λέει ένα μικρό ταλαντούχο κορίτσι που παίζει ένα "ανακυκλωμένο" βιολί. Ένα άλλο κορίτσι εξομολογείται πως η ζωή της θα ήταν άσκοπη χωρίς τη μουσική.

Πλέον, τα παιδιά έχουν δημιουργήσει την "Ορχήστρας της ανακύκλωσης" ("Recycled Orchestra") υπό την καθοδήγηση ενός μαέστρου δίνοντας μικρές παραστάσεις και χαρίζοντας μελωδικές στιγμές στους κατοίκους της φτωχογειτονιάς τους.


"Ο κόσμος μας στέλνει σκουπίδια και εμείς του στέλνουμε πίσω μουσική", λέει ο Favio Chávez, μαέστρος της "Ορχήστρας της ανακύκλωσης". Και αυτό είναι το κεντρικό τους μήνυμα που αν μη τι άλλο, παραδειγματίζει και συγκινεί.

"Δεν καταλήξαμε ούτε στις συμμορίες, ούτε στα ναρκωτικά. Κάναμε απλώς μουσική με όποιο τρόπο μπορούσαμε.Και είμαστε ευτυχισμένοι", καταλήγει ο ίδιος.
 
 
πηγή: κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης